Speváčka Katy Perry už niekoľko mesiacov pripravuje svojich priaznivcov na nový album. Pilotný singel Woman's World, zverejnila začiatkom leta, po ňom nasledovali skladby Lifetimes a dueto I'm His, He's Mine s Doechii. V piatok 20. septembra dorazil na streamingové služby a pulty predajní celý album 143.

Čerstvá držiteľka dvoch cien MTV VMA 2024 avizovala, že si zaumienila vytvoriť "odvážny, bujarý, oslavný tanečno-popový album so symbolickým 143 číselným vyjadrením lásky. 143 je úprimná tanečná párty. Všetci fanúšikovia sú pozvaní." Číselný kód 143 znamená I Love You (1 - I, 4 - love, 3 - you). Skratka s týmto odkazom bola populárna koncom 80. a začiatkom 90. rokov, keď boli používané pagery s obmedzeným počtom znakov.

Album 143 je pokusom o návrat na výslnie. Ostatný album Smile z roku 2020 vyšiel v čase vrcholiacej pandémie a v rebríčkoch sa prepadal na spodné priečky. Plánovaný veľkolepý comeback ale narazil hneď v úvode na nevôľu poslucháčov. Pilotný singel Woman's World debutoval na 63. mieste v americkom singlovom rebríčku a na 47. mieste britského singlového rebríčka. O týždeň neskôr z oboch vypadol.

Kritike čelil aj videoklip, ktorý je paródiou na feminizmus. Ďalšia vlna sa na Katy Perry vyvalila po tom, čo zverejnila meno producenta Dr. Lukea, ktorého v minulosti obvinila zo sexuálneho obťažovania speváčka Kesha. Ďalší škandál prišiel s augustovým singlom Lifetimes. Speváčka bola obvinená z toho, že videoklip k nemu vznikal na chránenom území Baleárskych ostrovov v Španielsku. Summa sumarum, album 143 má za sebou neľahký štart, zvrátiť jeho počiatočný neúspech môže len zvyšný obsah.

 

 

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)