Anglická kapela Coldplay vydá záznamy koncertov z Argentíny a Brazílie z roku 2017. Live in Buenos Aires ponúkne záznam šou z 15. novembra, pričom to bol zároveň posledný koncert v rámci turné A Head Full of Dreams. Nahrávka bude obsahovať 24 skladieb. Kapela tak po prvý raz v kariére ponúkne celý záznam svojho koncertu.

Koncertný film Live in Sao Paulo zas zachytáva vystúpenie z 8. novembra. K nahrávkam pridajú aj dokument A Head Full of Dreams, ktorý sa zameriava na 20 rokov fungovania kapely. O réžiu sa postaral Mat Whitecross. Film predstavia aj 14. novembra v kinách po celom svete. Celý set, ktorý nazývajú aj Butterfly package, sa dostane na trh 7. decembra v rôznych variáciách na CD, DVD, vinyle aj v digitálnej forme. Muzikanti zároveň zverejnili video k piesni Viva La Vida zo spomínaného záznamu Live in Sao Paulo.


Coldplay vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a A Head Full Of Dreams (2015). So všetkými pritom dobyli UK Chart. Kapela má na konte napríklad sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či sedem NME Awards.

Zdroj: SITA (Coldplay.com, archív)
Foto: Sam Neill

Súvisiaci interpreti: Coldplay