Od dnes do nedele čakajú bratislavský klub MMC dni v znamení metalových legiend. Nádielku koncertov už večer odštartuje fínska formácia Children of Bodom, v piatok otrasú rovnakým priestorom americkí priekopníci progresívneho metalu Kamelot a v nedeľu zas švédski Soilwork.

Children of Bodom je jedna z najslávnejších fínskych hudobných skupín. Názov kapely pochádza z doteraz neobjasnenej trojnásobnej vraždy kempujúcich tínedžerov, ktorá sa stala v lete roku 1960 pri jazere Bodom. Do dnešného dňa vydala skupina osem štúdiových albumov vrátane aktuálneho Halo of Blood.


Americká metalová kapela Kamelot je na scéne od roku 1991. Reprezentanti progresívneho symfonického power metalu majú na konte 10 radových albumov, dve best-of nahrávky a jedno live DVD. Najnovší štúdiový album Silverthorn vydali na jeseň roku 2012. V zhruba rovnakom čase zaujal post hlavného speváka kapely Švéd Tommy Karevik, známy aj zo skupiny Seventh Wonder.


Švédsky metalový klenot Soilwork sa zrodil v meste Helsingborg v roku 1995. Za takmer dvadsať rokov kariéry sa skupina predstavila po boku takých velikánov ako Black Sabbath či Iron Maiden, absolvovala desiatky vystúpení s kapelami Lamb of God či Killswitch Engage. Skupina aktuálne vydala prvý dvojalbum melodického death metalu v dejinách a Slovensko ho zažije v koncertnej premiére.


Informácie pre Hudba.sk poskytol za Octopus Promotion Tomáš Holetz.

Foto: Kamelot.com

Súvisiaci interpreti: Children Of Bodom, Kamelot (US), Soilwork