Slovenský spevák Tomáš Bezdeda zverejnil videoklip k piesni Vianočný sen, ktorá pochádza z albumu Bronzový (2013). Nakrúcanie malo dve fázy. Jedna časť klipu vznikla v interiéri, kde 29-ročný interpret hral spolu s kapelou pred zasneženým zátiším. Druhú časť nakrúcali v exteriéri za pomoci dronu.

"Videoklip sa nesie v tradičnom vianočnom duchu. Zámerom bolo navodenie pokojnej vianočnej atmosféry v kruhu rodiny. Vžiť sa do predvianočnej atmosféry bolo celkom komplikované, keďže už dve zimy boli bez snehu a vyzerá to tak, že ani tento rok nezažijeme biele Vianoce," uviedol na margo klipu Tomáš Bezdeda.

Nosnou myšlienkou videa je symbol šťastnej rodiny pri štedrovečernom stole, práve preto si v ňom zahrali aj deti. "Spolupráca s deťmi je vždy skvelá, no zároveň ťažká, preto sme museli vymyslieť plán, aby to vyzeralo čo najprirodzenejšie. Napríklad, keď deti jedli šalát s rybou, veľmi im to nechutilo, teda vôbec. Tak sme im dali cukríky nech sa tvária, že im to naozaj chutí," spresnil spevák, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal v roku 2004 vďaka súťaži Slovensko hľadá SuperStar.

"Je to prvá vianočná pieseň, ktorú mám. Ťažko povedať prečo som si vybral na sfilmovanie práve ju, no možno preto, že sa blížia sviatky," vyjadril sa rodák zo Žiliny pre portál Topky.sk. Ako ďalej povedal, dôvodom, pre ktorý sa rozhodol nakrútiť nový videoklip je aj fakt, že vďaka internetu sa k piesni dostanú aj ľudia zo zahraničia. "Dnes vládne Facebook a YouTube. A keďže mám niekoľko fanúšikov aj mimo Slovenska, cez internet sa skladba dostane až k nim," uzavrel Bezdeda.


Zdroj: SITA, Žijeme hudbou
Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Tomáš Bezdeda