Hudobné vydavateľstvo Indies oslávi na deň presne 14. februára 2020 v brnenskom Sono Centre úctyhodných 30 rokov od svojho založenia. Na dvoch pódiách zahrá viac ako 10 kapiel a na programe je aj niekoľko naozaj unikátnych koncertov.

Prvá doska, ktorú Indies vydalo, bola od hardcore kapely Meat-House Chicago I.R.A. a táto dnes už legenda svojho žánru zahrá práve aj na výročnom koncerte. Na pódia sa tiež vracia famózna kapela Dva a úplne ojedinelý koncert odohrá po siedmich rokoch raprockbluesová kapela Nuck Chorris Gang.

Mimoriadnou udalosťou tiež bude koncert kapely Květy, ktorá vystúpi v staršej zostave, v ktorej nahrala aj album Miláček slunce. O prekvapenie sa postarajú Zuby Nehty a nebudú chýbať tiež -123min. s novou doskou Les. Prvou kapelou na hlavnom pódiu bude pre deti a ich rodičov nespútaný Bombardér, a to v rozšírenej zostave aj s bubeníkom. Na koncert majú deti mladšie ako 13 rokov vstup zadarmo.

30 rokov bude mať v roku 2020 tiež bluesová kapela Zva 12-28 Band, a tak to budú tak trochu spoločné bluesové oslavy. Blues rock totiž predvedie tiež Band of Heysek. Na mini festivale nebudú chýbať ani BraaGas, Martina Trchová a Horňácka cimbalová muzika Kubíci. Večer bude moderovať hudobný novinár Milan Tesař.

Jednodňový hudobný festival v brnenskej koncertnej sále Sono Centrum je oslavou 30. výročia založenia firmy Indies, ktorá sa od začiatku svojho pôsobenia v Českej republike venuje kvalitnej alternatívnej a nekomerčnej hudbe. Na koncerte vystúpi 12 kapiel a umelcov, ktorí počas 30 rokov vydávali svoje albumu práve vo vydavateľstve Indies Records.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek.

Súvisiaci interpreti: -123 Min., DVA