Syn zosnulej hudobnej ikony sa v rozhovore pre Esquire vrátil k obrovskému hitu The Beatles. Ku skladbe Hey Jude, ktorú napísal Paul McCartney o rozchode Johna Lennona s Julianovou mamou Cynthiou. Pieseň, ktorú fanúšikovia britskej štvorice desaťročia milujú, je pre Juliana stále zdrojom bolestných spomienok.

"Paul to napísal, aby potešil mamu a tiež, aby potešil mňa. Je to krásny sentiment, o tom niet pochýb. Milujem skutočnosť, že napísal pieseň o mne a pre mamu, ale v závislosti od toho, na ktorej strane postele sa človek zobudí a kde to počuje, to môže byť dobré alebo trochu frustrujúce. Ale v mojom srdci nie je zlé slovo, ktoré by som na to mohol povedať," odhalil Julian Lennon.

Syn Johna Lennona, ktorý je sám hudobníkom, sa zamyslel aj nad tým, ako mu jeho vlastné publikum zvykne citovať slová Hey Jude, mysliac si, že je to roztomilé. "Nemyslím si, že si uvedomujú, že za tým, čo sa stalo, je veľa bolesti. Zakaždým, keď to citujú, pripomenie mi to odlúčenie mojej matky od otca, lásku, ktorá sa stratila, skutočnosť, že som svojho otca už len zriedka videl."

"Videl som ho možno niekoľkokrát, kým zomrel. Veľa ľudí nechápe, aké intenzívne, emocionálne a osobné to je. Nie je to len ‚pozbieraj sa a opráš sa a buď šťastný‘. Existuje hlboká emocionálna bolesť. Môžem to osláviť, ale je to tiež niečo, čo pre mňa bude vždy temné," vysvetlil Lennon.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)