18-ročná Victoria Hart ešte pred pár týždňami poctivo obsluhovala klientov reštaurácie Naked Turtle za 7 libier na hodinu.

Odvtedy stihla spievať na privátnej akcii pre filmové hviezdy Georga Clooneyho a Brada Pitta, podpísať zmluvu s nahrávacou spoločnosťou na jeden a pol milióna libier, vystúpiť pred publikom mega-festivalu v Glastonbury a v pondelok jej vyšiel debutový album ‘Whatever Happened to Romance‘.

Victoria sa narodila v roku 1988 v Kalifornii. V piatich rokoch sa s matkou presťahovala do Anglicka, o sedem rokov neskôr do Francúzska, aby sa v roku 2005 vrátila do Londýna kvôli štúdiu na hudobnom konzervatóriu. Dokáže spievať v troch jazykoch a medzi jej najväčšie hudobné inšpirácie patria Amy Winehouse, Eva Cassidy, Aretha Franklin a najmä jazzová hviezda Ella Fiztgerald. Jeden a pol miliónový kontrakt jej ponúklo práve vydavateľstvo Decca Records, ktoré v 40. rokoch minulého storočia zastrešovalo aj vtedy začínajúcu "Lady Ellu".

Nesporný talent mladej Victorie sa po prvý krát prejavil pred troma rokmi na jednom z populárnych jazzových večierkov vo francúzskom Cannes. Vtedy pätnásťročná speváčka však ešte netušila, že o tri roky neskôr tu bude spievať pre hviezdy hollywoodskeho neba. Počas štúdia v Londýne si privyrábala ako čašníčka, ktorá pre hostí reštaurácie z času na čas zaspievala, keď ju jedného dňa prekvapilo pozvanie na istú privátnu akciu v rámci filmového festivalu v Cannes. Jej vystúpenie na palube jachty hviezdneho štábu filmu Ocean’s 13 (Dannyho trinástka) vrátane Georga Clooneyho, Brada Pitta a Matta Damona ju katapultovalo do sveta showbiznisu a prestížna zmluva na nahratie albumu na seba nedala dlho čakať. Zástupcovia Decca Records ju označili za "Lily Allen jazzu", ktorú čaká veľká budúcnosť.

Album ‘Whatever Happened to Romance’ sa nesie v pokojných vlnách jazzu, swingu, blues, no nájdeme v ňom i prvky latinsko-americkej salsy. Hudba i texty sú odrazom naivného a romantického vnímania sveta mladej speváčky a jej neskrývaného obdivu k retro-štýlu a hudobníkom 40. rokov. Napriek tomu je však presvedčená, že ním dokáže osloviť i dnešné náročné publikum. Ukážky skladieb z albumu nájdete jej oficiálnej stránke a myspace.

http://victoriahart.com

http://www.myspace.com/victoriahartmusic


Zdroj: music-news.com, guardian.co.uk