Známa britská dievčenská skupina Spice Girls nedávno ohlásila svetové turné na počesť obnovenia kapely. V rámci neho sa predstavia vo veľkomestách po celom svete. Svojim fanúšikom dali prostredníctvom svojej webovej stránky možnosť hlasovať za svoje mesto, ktoré by sa tak stalo 'Spice City' a pridalo by sa ako ďalšia destinácia k plánovanému oficiálnemu turné.

Pred niekoľkými týždňami sa Spice Girls rozhodli na stránke www.thespicegirls.com umožniť svojim fanúšikom zvoliť si svoje 'Spice City' so slovami: "Sme také nadšené z fantastickej odozvy, ktorú máme od každého, kto sa chystá na koncerty nášho turné. To, že nás chcú ľudia vidieť na pódiu opäť všetky pokope, pre nás znamená veľmi veľa. Dostali sme množstvo odkazov od ľudí z celého sveta, ktorí sa nás pýtajú prečo nehráme aj v ich krajine. Nie je možné, aby sme vystúpili všade, tak nás napadlo, prečo nenechať našich fanúšikov aby za nás rozhodli, kde budeme hrať. Toto je vaša šanca zmeniť svoje mesto na 'Spice City'! Jediné, čo preto musíte spraviť je napísať nám, kde nás chcete vidieť! Mesto s najväčším počtom hlasov sa stane 'Spice City' a určite tam prídeme a zahráme v rámci nášho turné."

Och, koľké nadšenie! Naivné spajsky si to teda pekne zlízli. V ankete totiž zatiaľ suverénne vedie iracký Bagdad, za ktorý hlasovali tisícky fanúšikov a veľmi pravdepodobne aj nefanúšikov. No napriek tomu, že Bagdad je dostatočne korenistý aj bez korenistých dievčat, ich hovorca Stuart Bell sa nechal počuť, že skupina rada zahrá kdekoľvek na svete. Podľa jeho slov bude Geri šťastná z koncertu kdekoľvek: "Môže to byť Bagdad, môže to byť Brazília". Možno Spice Girls prispejú k svetovému mieru. Ich misia sa začína 7. decembra koncertom v americkom Los Angeles.

Zdroj: Contactmusic.com