Korenisté dievčatá nakoniec svojich neprajníkov sklamali. Ich misia v Iraku sa konať nebude, kedže na svojej stránke tvrdia, že najviac hlasov získalo kanadské Toronto.

Žeby kanadskí fanúšikovia dokázali prehlasovať milióny bloggerov, ktorí sa vo svojej zlomyseľnosti rozhodli poslať túto britskú popovú kapelu do horúcich pekiel? Ako to už s hlasovaním na Internete býva, pravdu o skutočnom víťazovi ankety sa asi nedozvieme. Toronto je však rozhodne príjemnejším miestom na koncert ako Bagdad. Ďalšími mestami, ktoré dostali značný počet hlasov boli napríklad Rio De Janeiro, Chicago, Melbourne, Manchester, či Paríž.

Veľký počet hlasov podľa informácií na stránke Thespicegirls.com získalo i mestečko alebo slovíčko Diss. "Spajsky" sú naivne presvedčené (resp. samy sa snažia aspoň naivných presvedčiť) o tom, že na popredné priečky ankety, ktorej sa zúčastnili milióny ľudí, sa mohlo reálne dostať anglické, asi 7-tisícové, mestečko Diss. Ja mám podozrenie, že drvivá väčšina hlasujúcich, ktorí do formulára napísali "Diss" mala na mysli slangový výraz používaný v hip-hopovej komunite. Slovíčko "diss" je skrátenou formou slova "disrespect", ktoré vyjadruje opak rešpektu. Zároveň sa používa aj ako sloveso: "dissovať" = zhadzovať, ponižovať.

Bez ohľadu na kontroverzný priebeh i tajomné výsledky ankety, do svetového turné, zatiaľ pozostávajúceho zo 14 miest na piatich kontinentoch, pribudlo 'Spice City'. Dátum koncertu v Toronte bude známy v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: Music-news.com