Členovia skupiny Polemic si v Prahe zasúťažili na nohejbalovom turnaji Festonda Cup 2007. Napriek tomu, že súťaž opustili v roli porazených na poslednej priečke, získali bronzový pohár i skladbu od víťaznej kapely Post-it.

Nohejbalový turnaj rockových kapiel sa konal pod záštitou basgitaristu Jirku Zemánka z kapely Wohnout a agentúry Festonda Production, zastúpenej Romanom Korábom Korbutom. Zúčastnilo sa ho niekoľko zdatných tímov vrátane českých kapiel Wohnout, Divokej Bill, Mig 21, Vypsaná Fixa, Tři sestry, Skyline, Nikita Chruščov, Dan Bárta a Illustratosphere, či Xavier Baumaxa.

Slovenským zástupcom na turnaji bola kapela Polemic, ktorej sa však príliš nedarilo: "Zúčastnili sme sa nohejbalového turnaja kapiel ako jediný zástupca zo Slovenska, bohužiaľ sme prehrali takmer všetko, čo sa dalo a tak v najbližšej dobe budete v našom podaní počuť skladbu Závislost od víťaznej kapely POST-IT, čo bola súčasť podmienok účasti na turnaji."

Za víťaznými Post-it sa umiestnila kapela Atari Terror na druhej a spevák Martin Zeller s kapelou Cocotte Minute na tretej priečke.

Chlapci z Polemicu si okrem novej skladby z Prahy odniesli aj pohár v podobe bronzovej kuželky za "nejnepovedenejší sportovní výkon".

Videoreportáž z podujatia si môžete pozrieť TU.

http://www.polemic.sk

http://www.myspace.com/polemicskaband


Zdroj: Polemic.sk, Kulturniakce.cz