Hviezda R'n'B Rihanna trvá na tom, že úspech skladby 'Umbrella' vo Veľkej Británii nebol príčinou tamojších neprestajných dažďov a záplav začiatkom leta.

Hviezda R'n'B Rihanna trvá na tom, že úspech skladby 'Umbrella' vo Veľkej Británii nebol príčinou tamojších neprestajných dažďov a záplav začiatkom leta.

Speváčke sa do uší dostali teórie, podľa ktorých jej megaúspešný singel 'Umbrella' (v predklade "dáždnik") zapríčinil mimoriadne daždivé leto vo Veľkej Británii. Rodáčka z Barbadosu si však myslí, že je to práve naopak a že práve zlé počasie prinieslo jej skladbe nevídaný úspech – na vrchole britského rebríčka singlov strávila celkovo až 10 týždňov. V stredu na londýnskom vyhlásení nominácií Mobo Awards, cien venovaných umelcom čierneho pôvodu (Mobo - Music Of Black Origin), sa Veľkej Británii verejne ospravedlnila a vysvetlila svoj pohľad na vec: "Je mi to ľúto. Nemyslím si, že je to moja vina. Myslím, že počasie pomohlo udržať moju skladbu na vrchole tak dlho a nie naopak."

19-ročná Rihanna tiež preukázala svoju podporu britskej soulovej speváčke Amy Winehouse, ktorá má problémy s drogami: "Milujem Amy Winehouse, je jednou z mojich najobľúbenejších speváčok a právom sa dokázala presadiť aj v USA. Sympatizujem s ňou a dúfam, že sa jej stav čoskoro zlepší."

Amy Winehouse je spolu s Dizzee Rascalom zatiaľ najúspešnejšou účastníčkou tohtoročných cien Mobo Awards, obaja majú na konte štyri nominácie. Rihanna bola so svojím videoklipom ku skladbe ‘Umbrella’ nominovaná na cenu pre najlepšie hudobné video a taktiež má možnosť získať cenu pre najlepšieho medzinárodného umelca. Slávnostné vyhlásenie víťazov a odovzdávanie cien Mobo Awards sa uskutoční 19. septembra v londýnskej O2 aréne a show bude moderovať Jamajčan Shaggy s britskou speváčkou Jameliou.

Zdroj: Mtv.co.uk, Contactmusic.com