Anglický spevák Joe Cocker príde na Slovensko predstaviť svoj nový album. V rámci Hymn for my soul 2007 tour vystúpi 6. novembra v košickej Steel aréne a 9. decembra v bratislavskej Sibamac aréne v NTC.

Joe Cocker sa preslávil už v roku 1969 na festivale Woodstock. Väčšina ľudí ho však pozná ako speváka s nezameniteľným chrapľavým hlasom. Málokto však vie, že začínal ako bubeník. Žijúca legenda, ktorá sa venuje hudobnému umeniu už vyše 40 rokov, dokáže všetky svoje prednosti vkusne spájať ako hudobník i producent.

Hudobník Joe Cocker sa narodil v roku 1944 v Sheffielde. Na hudobnej scéne začínal v roku 1960 ako bubeník skupiny The Cavaliers. Otec bieleho soulu, ako ho zvyknú prezývať, nahral vyše dvadsať štúdiových albumov. Jeho fanúšikovia však vedia, že najlepšie výkony od neho môžu očakávať práve na pódiu. Live dvojalbum Mad Dogs And Englishmen (1970) sa stal dokonca jednou z jeho najúspešnejších nahrávok.

Na konte má spolupráce s najväčšími hudobnými osobnosťami. Skvelých hudobníkov predstaví aj vo svoje sprievodnej koncertnej kapele. Počas koncertov na Slovensku odohrá novinky z najnovšieho albumu 'Hymn For my Soul', nemal by však vynechať ani svoje najznámejšie hity.

Zdroj: XL promotion