Domovská skupina úspešnej sólovej speváčky Gwen Stefani sa po 6 rokoch chystá vrátiť do štúdia v plnej zostave a nahrať album v podobnom štýle, akým sa preslávila koncom 90. rokov.

Členovia kapely No Doubt Tony Kanal, Tom Durmont a Adrian Young pracujú na novom hudobnom materiále už od konca minulého roka. Návrat kapely do štúdia privítala i Gwen Stefani, ktorá počas posledných rokov bodovala na popovej scéne hitmi z albumov 'Love. Angel. Music. Baby.' a 'The Sweet Escape'.

Práve so svojím druhým sólovým albumom je speváčka na prebiehajúcom svetovom turné The Sweet Escape Tour, počas ktorého už vystúpila v Severnej a Južnej Amerike, v Austrálii a Oceánii, Ázii a momentálne má za sebou prvých 10 európskych koncertov. V rámci európskej časti turné sa predstaví i vo Viedni (17. október), Budapešti (19. október) a posledný koncert na "starom kontinente" sa uskutoční v Prahe (20. október). Následne ju čaká ešte niekoľko koncertov v USA, ktorými turné uzavrie a bude sa naplno venovať nahrávaniu comebackového albumu s No Doubt.

"Blížim sa ku koncu jednej kapitoly so svojími tanečne a popovo orientovanými sólovými nahrávkami. Koncom jesene budem nahrávať s No Doubt. Nepoviem na isto, že to bude ska album, ale práve s týmto štýlom sme ako kapela pred rokmi začali." - prezradila Gwen Stefani.

Nový album, ktorého meno ani dátum vydania zatiaľ nie sú stanovené, by bol prvým albumom úspešnej americkej kapely od roku 2001, kedy vyšiel album 'Rock Steady'. Celkovo má No Doubt na konte päť štúdiových albumov a tri kompilácie.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org