Tretí októbrový víkend bude Bratislava žiť jazzom v rôznych podobách. O jednu z nich sa postará občianske združenie allthatDžez, ktoré na 19. a 20. októbra pripravilo prvý riadny ročník rovnommenného festivalu spájajúceho jazz a elektroniku.

Počas dvoch dní sa v Nu Spirit bare a Nassau predstaví desiatka domácich a zahraničných interpretov, či už naživo alebo prostredníctvom DJských setov.
Môžete sa tešiť napríklad na Doma Serviniho, majiteľa londýnskeho vydavateľstva Wah Wah 45s, alebo na Paula Murphyho, jedného zo zakladateľov acid jazzovej scény v Anglicku. Rakúsko bude reprezentovať zoskupenie 60 Minits of Funk zložené z členov Cafe Drechsler a Waxolutionists, ktoré predvedie pravú funkovú smršť. Domácu scénu budú reprezentovať Oskar Rózsa a Martin Valihora so zatiaľ tajným špeciálnym hosťom.

Viac informácií o festivale sa dozviete, ak budete každú nedeľu o siedmej večer počúvať Rádio_FM, kde DJi Kinet a Magálová postupne predstavia jednotlivých interpretov. Podrobnejšie informácie o line-upe nájdete aj na www.nuspirit.sk.

Medzi oboma klubmi bude v 20-minútových intervaloch premávať kyvadlová doprava. Nezabudli sme ani na návštevníkov Bratislavských jazzových dní. Každý, kto príde na allthatDžez s lístkom z BJD, má drink zadarmo. Pre všetkých, ktorým sa dva dni plné hudby budú máliť, je na nedeľu v Nu Spirit pripravená afterpárty zameraná na jazz a funk 70. a 80. rokov s DJmi Žltou Bedničkou a Kinetom.

Výhodná dvojdňová permanentka sa dá kúpiť v Nu Spirit Bare na Medenej 16, u Dr. Horáka, v Artfóre a na všetkých predajných miestach siete Ticketportál.

Zdroj: Nuspirit