Vo vydavateľstve East-West Promotion vychádza nové CD zaujímavého projektu Ericha Procházku s názvom Sitra Achra.

Erich "Boboš" Procházka sa objavil na slovenskej bluesovej scéne asi v polovici osemdesiatych rokov. Od tých čias je jej neodmysliteľnou súčasťou. V posledných rokoch sa okrem hry na ústnu harmoniku venuje aj komponovaniu a spievaniu. Jeho najnovší projekt nesie názov Sitra Achra a tvoria ho gitarista Pišta Lengyel, Ajdži Sabo, ktorý má na starosti bicie a perkusie, a samozrejme Boboš Procházka - hlas, harmonika.

Skupina vznikla v júli 2006 a stala sa príjemným osviežením bratislavskej klubovej scény. Jej pravidelné pondelňajšie koncerty v libresse Next Apache na Panenskej ulici sa stali miestom stretnutí ľudí, ktorí milujú hudbu a sústredene fandia skupine v tomto minipriestore. Atmosféra je očarujúca a neopakovateľná.

Po polročnom vystupovaní v kluboch a na festivaloch dostala skupina na budapeštianskom festivale European Harmonica Meeting ponuku na štúdiovú spoluprácu. Na jar tohto roku sa traja protagonisti vybrali do Budapešti, kde strávili najprv tri príjemné dni nahrávaním a potom následne mixážou 10 trackov zo stabilného repertuáru v tamojšom renomovanom štúdiu 202.

Hudba skupiny Sitra Achra vychádza jednoznačne z blues, ale kto hľadá, nájde tu aj prvky charakteristické pre funk, soul, swing, reggae, hillbilly. Repertoár tvorí väčšinou bluesová klasika a skladby z Bobošovej autorskej dielne. Ich spracovanie je nenáročné, ale veľmi muzikálne. Na gitarové, saxofónové alebo organové trio sme si už zvykli, ale ústna harmonika alo líder sa v triu vyskytuje veľmi zriedka.

Bobošov presvedčivý muzikantsky prejav striedaný so špecifickým "staročernošským" spevom ľahko presvedčí poslucháča o oprávnenosti tohoto obsadenia. Strojovo presná a zvukovo hutná Pištova gitara spolu s Aidžiho farebnými perkusiami a bicími tvorí aj bez Boboša sluchový pôžitok pre poslucháča. Nuž a pri počúvani takého tria zabudnete na všetky pochybnosti a ostáva len hudba vo vykryštalizovanej podobe.

Pod rovnomenným názvom 'Sitra Achra' vychádza v týchto dňoch vo vydavateľstve East-West Promotion nové CD tejto skupiny.

Informáciu pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Katarína Ovseníková.