Česká kapela Skyline sa dnes večer predstaví v bratislavskom Subclube so svojou živou drum'n'bassovou show. Nalaďte sa na nočnú jazdu videoklipom... alebo rovno dvoma.

Elektronická skupina Skyline vznikla v roku 1997 a patrí medzi najprogresívnejšie formácie na českej scéne. Ich prvý album 'Riders in the Store' vyšiel v roku 2001 a Skyline sa stali vlajkovou loďou kapiel sústredených okolo pražského klubu Roxy. V nasledujúcich dvoch rokoch k pôvodným členom hoffymu_m a Radkovi B pribudla speváčka Jitka Charvátová, MC.Nu.C a gitarista Majkii B. Ustálila sa nová a živšia podoba Skyline, ktorá sa v roku 2004 uviedla albumom 'Urbanica'. Od elektronickej tanečnej scény sa v ňom posunuli smerom k energickému urban popu. V roku 2005 do kapely prišiel druhý MC Jacob a Skyline sa začali venovať príprave tretej dosky. Album s tajomným názvom 'Virginplatonicpanic' vyšiel v marci 2006 na labeli X Production a je to jednoznačne najhitovejšia doska kapely Skyline. Z nového albumu je i skladba 'Ladies', ku ktorej "natočili" podarený videoklip.


Skyline - 'Ladies'

Skyline sú v Čechách uznávanou koncertnou kapelou, ktorá ma za sebou stovky vystúpení a divokých parties, ktoré by "rozjeli i mrtvého". Za svoje živé vystúpenia získali v roku 2004 na Dance Awards ocenenia Projekt a Koncert roka a v prestížnych ALMA Awards získali cenu v kategórii Dance/Hip-hop.


Skyline - 'Rhythm Hackers'

Ak dnešný koncert Skyline v Subclube nestihnete, môžete ich ešte stihnúť zajtra 12. októbra v klube Ponorka v Kežmarku a v sobotu 13.10. v košickom IC Culture Train, kde vystúpia v rámci festivalu MoOn Ride, ktorý sa týmto dňom zároveň aj končí.

Zdroj: Skylineweb.cz