U2 plánujú toto nové vydanie ako oslavu 20. výročia od vydania ich albumu z roku 1987 'Joshua Tree'. Pôjde o rozšírené vydanie, ktoré bude obsahovať nové, unikátne materiály.

Táto re-edícia by mala byť v US vydaná 20 novembra a bude obsahovať prerobené CD, alebo súpravu dvoch CD, poprípade si ju môžete zakúpiť ako dve CD s DVD, v dvojitom vinylovom balíčku ako zberateľskú edíciu.

Hoci finálne detaily ešte nie sú zverejnené, toto špeciálne vydanie by malo obsahovať piesne z albumu 'Joshua Tree' a prerobené skladby z tohto albumu, ako aj nové poznámky členov skupiny k tejto nahrávke. Tiež by sme na novom vydaní mali nájsť show z parížskeho hypodrómu zo 4 júla 1987 ako aj dokumentárny film 'Outside It's America'.

Album 'Joshua Tree' pomohol naštartovať slávu U2 a vďaka nemu sa stali medzinárodnými hviezdami a nájdete na ňom hity ako 'Where The Streets Have No Name' alebo 'I Still Haven't Found What I'm Looking For'.

Okrem vydania re-edície albumu 'Joshua Tree' sa s U2 spája aj výstavba U2 veže, ktorej výstavba bola pred nedávnom schválená. Jej vytvorením bol poverený jeden z najslávnejších architektov na svete Norman Foster, ktorého si vybrala firma Dublin's Docklands Development Authority. Medzi jeho najslávnejšie práce patrí mrakodrap Gherkin (uhorka) v Londýne a viadukt Millau (najvyšší most na svete) vo Francúzsku.

Tento mrakodrap v Dubline by mal dosiahnuť výšku 120 metrov a jeho výstavba by mala stáť 200 miliónov eur. Malo by ísť o vajcovitý mrakodrap a na vrchole by sa malo nachádzať nahrávacie štúdio.

Práce na tomto novom orientačnom bode v Dubline by sa mali začať už na budúci rok a dokončenie sa plánuje na rok 2011.

Zdroj : nme.com/news , music-news.com