Ich piesne majú v repertoári i Michael Jackson, Elán, U2, Aerosmith a mnohí ďalší. Každý si ich prerobil na svoj obraz.

Sú však aj ľudia, ktorí sa vedia pohrať s fantáziou a ponúknuť fikciu pri otázke, ktorá trápi asi mnohých fanúšikov tejto liverpoolskej štvorice, a možno aj samotných hudobných kritikov a teoretikov.

Adam & Dylan zo skupiny Rookie Card spolu s Bradom Smithom z Joe & The Jackson 3 a Bob Netcoh z Red Channel Revue/Lights On pripravili v klube Safari Sam’s hollywoodskemu publiku príjemný večer spomienok na najslávnejšie i menej známe (hoci – priznajme si to – existuje vôbec „menej známa“ pesnička od Beatles?) skladby revolucionárov z druhej strany Atlantiku. Veľmi nad tým nešpekulovali a 21. júna predstavili svoje poňatie toho, čo vzniklo pred štyrmi dekádami.

Surový – miestami až grungeový – zvuk ako podklad k neodmysliteľným vokálovým partom ukázal, že nech to robíte, ako to robíte, vždy to bude rovnako skvelé. ´I’ve Got A Feeling´ otvára druhú stranu posledného albumu The Beatles - ´Let It Be´, ktorý sa dostal na trh 8. mája 1970. ´Why Don’t We Do It In The Road´ je o niečo staršia, vyšla v roku 1968 na tzv. „bielom dvojalbume“.



Peter Lehotský
Foto: EMI/Parlaphone