Kanadská spevácka hviezda po troch rokoch dokončila svoj ďalší štúdiový album s názvom 'Flavors of Entanglement'. Album by sa mal na pulty obchodov dostať začiatkom budúceho roka.

Podľa slov speváčky pre magazín Rolling Stone bude tento album veľmi osobný, no zároveň i tanečný: "Milujem tanec, takže na tomto albume je množstvo loopov a beatov, pri ktorých sa môžete poriadne vytancovať." Album by mal vyjsť práve v čase jej pripravovaného spoločného amerického turné s alternatívnou kapelou Matchbox Twenty.

'Flavors of Entanglement' bude piatym štúdiovým albumom Alanis, ktorý vyjde medzinárodne, má však na konte navyše aj 2 albumy ako teenagerská hviezda, ktoré vyšli začiatkom 90-tych rokov len v Kanade. Medzinárodne sa presadila až svojím tretím albumom 'Jagged Little Pill' z roku 1995, ktorým sa okamžite zaradila medzi najväčšie svetové hviezdy. Celkovo má dnes na konte vyše 40 miliónov predaných albumov.

Ďalšou novinkou tejto speváčky je jej účinkovanie vo filmovej adaptácii sci-fi novely Philipa K. Dicka s názvom Radio Free Albemuth. Alanis si zahrá postavu menom Sylvia, ktorá sa zjaví ako speváčka vo vízii popredného predstaviteľa istej nahrávacej spoločnosti. Neskôr sa objaví i v jeho skutočnom živote - avšak ako obyčajná žena, ktorá sa zotavuje po prekonaní vážnej choroby.

"Som veľkým fanúšikom poetickosti Philipa K. Dicka, jeho knihy sú plné fantázie. Som poctená, že môžem stvárniť Sylviu a byť súčasťou príbehu v tomto filme." - prezradila v rozhovore pre Billboard Alanis Morissette, ktorá si doteraz zahrala napríklad postavu Boha v šialenej komédii Dogma od režiséra Kevina Smitha.

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com, Billboard.com
Foto: Myspace.com/alanismorissette