Po fenomenálnom úspechu japonskej šou Yamato prichádza na Slovensko ďalšia lahôdka z krajiny vychádzajúceho slnka. Z dielne tvorcov Yamato v spolupráci s Tetsurom Shimaguchim, ktorý je expertom na japonské bojové umenie, vzišiel projekt Chanbara, predstavujúci japonské bojové umenie so samurajským mečom.

Na tomto projekte sa spolupodieľal aj choreograf kultovej snímky Quentina Tarantina Kill Bill. Už len samotná spoluúčasť tohto umelca na projekte Chanbara sľubuje naozaj dramatické chvíle na javisku.

Hlavnými aktérmi šou sú japonskí herci a kaskadéri, ktorí sa okrem pôsobenia na projekte Chanbara profesionálne venujú účinkovaniu vo filmoch s bojovou tematikou. Diváci sa môžu tešiť na súboje so samurajským mečom umocnené teatrálnym zvukom japonských bubnov. Každý zo vstupov má v sebe dramatický dej a sú sprevádzané jedinečnými svetelnými efektmi.

Chanbara v sebe skrýva všetko, čo môžeme očakávať od takéhoto druhu predstavenia. Má v sebe neuveriteľný náboj, triešti z nej čistá energia, napätie, ale hlavne zábava, ktorá vzniká skĺbením fantastického výkonu účinkujúcich, brilantnej choreografie súbojov, podmanivej hudobnej kulisy a vôbec celkovej atmosféry tohto predstavenia.

V bratislavskej NTC Sibamac Aréne sa Chanbara predstaví 8. decembra 2007 o 20.00.

Zdroj: XL promotion
Foto: (c) Lucienne van der Mijle