Určite sa oplatilo čakať dva roky. V decembri 2005 odohral Richard sériu koncertov s poprednými svetovými hudobníkmi. Záznam jedného z vystúpení vychádza práve v týchto dňoch.

Koncertnému turné s americkou muzikantskou elitou predchádzalo niekoľko pracovných ciest Richarda Müllera do Spojených štátov. Tam v rokoch 2004 a 2005 nahral dva albumy. Ten prvý – ´Monogamný vzťah´ (2004) – pre mnohých znamenal odklon od predošlých nahrávok, napriek tomu si opäť získal priazeň fanúšikov. Hovorí sa, že opakovaný vtip už nie je vtipom, ale v prípade ďalšieho CD – ´44´ – to samozrejme neplatí. Will Lee, Omar Hakim, Mike Caffrey, Clifford Carter a Hiram Bullock patria medzi muzikantskú špičku, ktorá hrávala alebo hráva s takými esami ako sú Sting, Madonna, Miles Davis, Eric Clapton či James Brown. Aj vďaka ich výkonom patrilo slovensko-české turné po športových halách k zážitku, ktorý sa nedá opísať slovami.

Treba to jednoducho počuť. Alebo – ešte lepšie – vidieť. Hudba.sk vám prináša ukážku z toho, čo na novom 2CD a 2DVD ´Richard Müller - 44 Koncert (live)´ nájdete. Na DVD sa okrem dvojhodinového záznamu skvelého vystúpenia hviezdnej zostavy na čele s Richardom nachádza aj dokument o príprave celého projektu.



Peter Lehotský
Foto: Muller.sk