Hviezdnym gratulantom DJky a členky tímu Dnb.sk Kiary bude v sobotu 17. novembra v Subclube Rakúšan D Kay. Česko zastúpi DJ Nitrous a Slovensko DJ Lixx známy z projektu Foolcut, mladý DJ Hadži a zahrá si i samotná oslávenkyňa.

D Kay je nepochybne jeden z najúspešnejších súčasných producentov, jeho tvorba pokrýva celé pole drum&bassu ako žánru. Vrátane takých trackov, ako jeho energický ´Martians´, až po ľúbezné tóny ´Devotion´ a mainstreamové hity ako ´Honey´ (Sanctuary) a prelomovú ´Barcelonu´ (Sony BMG). Keďže sa narodil a vyrastal vo Viedni, vírus zvaný drum&bass ho dostal už v puberte. Ako toľko nadšencov tanečnej hudby pred ním, aj on zvládol mixovanie ešte dávno predtým, než sa rozhodol využiť svoj talent a hudobné znalosti získané rokmi tvorivého tréningu v praxi zriadením domáceho štúdia.

Neubehol ani rok a D Kayov prvý track ´Monolith´ zaujal snáď najvychytenejšie dnb vydavateľstvo tej doby - Moving Shadow. Napriek množstvu exkluzívnych ponúk rôznych labelov, sa D Kay rozhodol vydávať svoju hudbu cez niekoľko precízne vybraných britských vydavateľov, pretože mu bolo jasné, že tieto labely lepšie pretlačia jeho rôznorodú produkciu.

Okolo milénia získala D Kayova kariéra nový rozmer, a to vďaka nebývalému úspechu tracku ´Barcelona´ v rádiách. Pod značkou Sony BMG sa dostal na 14.-te miesto v britskom rebríčku singlov a na úplný vrchol britského rebríčka tanečnej hudby. Po tomto úspechu na poli mainstremu sa D Kay rýchlo vrátil späť k undergroundu a spojil svoje sily s ďalšími nadanými hudobníkmi, ako sú Rawfull, s ktorým vytvoril dvojku Ill.Skillz (v súčastnosti asi najúspešnejšie a najznámejšie rakúska dnb duo), Marcus Intalex, DJ Lee, Calyx, DJ Mat a Epsilon.

Popri celej kope bookingov, vďaka ktorým sa dostal takmer do každého lepšieho klubu na planéte je ďalším jeho úspechom aj každomesačná show pod názvom ´Dog´s Bollocks´ v rakúskom rádiu FM4. Vysiela sa aj on-line do celého sveta. Okrem toho sa podieľa aj na organizácii, dnes už legendárnej drum and bassovej noci vo svojom rodnom meste. Počas posledných mesiacov pracoval D Kay v štúdiu na tvorbe beatov pre ocenených producentov, Goldieho Metalheadz a Virus Recordings, ktoré vlastní Ed Rush a Optical. Takisto makal na tvorbe vlastného debutového albumu Individual Soul, ktorý vyšiel začiatkom leta 2007. Na tomto albume sa podieľalo až 10 vychytených inštrumentalistov, čo sľubuje ozajstný umelecký zážitok.

Okrem toho mu čas zaberá aj vedenie vlastných vydavateľstiev, Brigand Music a Illskillz Recordings.

Viac info o D Kayovi nájdete na:
Myspace.com/brigandmusic
Myspace.com/brigandtracks
Myspace.com/dkayalbum
Youtube.com/brigandmusic

Zdroj: Dnb.sk