Paul McCartney s potešením verejnosti oznámil, že nesmrteľné skladby skupiny The Beatles budú pravdepodobne od začiatku budúceho roka v predaji aj v digitálnom formáte online.

The Beatles je jedna z posledných veľkých kapiel, ktoré si zatiaľ na Internete v digitálnom formáte nekúpite. "Stane sa to už čoskoro.", hovorí pre Billboard McCartney, "Väčšina z nás (členov skupiny) je na to už úplne pripravená. Celá vec je prioritou, všetko je takmer hotové - treba vyriešiť už len jednu maličkosť ale myslím, že sa na tom pracuje práve teraz, takže by to nemalo dlho trvať. Veci sa už len dolaďujú a som si celkom istý, že budeme online na budúci rok, 2008."

Sólové albumy a single všetkých štyroch členov The Beatles sú dostupné v digitálnom formáte už dávno, no najslávnejšie spoločné albumy zo 60-tych rokov zostali napriek príchodu nových technológií, stále v predaji len na fyzických nosičoch. Dôvodom boli pretrvávajúce komplikácie a rozpor predaja online so starými zmluvami.

Paul McCartney, ktorý tento týždeň vydal troj-DVD kolekciu svojich videoklipov s názvom 'McCartney Years', vysvetlil, že členovia skupiny museli byť pri riešení záležitostí týkajúcich sa svojho starého katalógu obozretní: "K týmto veciam sa musí pristupovať zodpovedne. Nechceli sme spraviť niečo, čo sa zdá akože je to cool, a potom o tri roky sa sami seba pýtať 'Ó Bože, prečo sme to urobili?'..."

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org