Americká alternatívno-rocková skupina sa na svojom turné, počas ktorého navštívila aj Bratislavu, musela už po druhý krát vysporiadať s odchodom člena a nájsť si zaňho náhradu.

Gitarista Frank Iero sa na prebiehajúcom turné k albumu 'The Black Parade' naposledy predstavil publiku v anglickom New Castle minulú nedeľu. Po tomto koncerte odcestoval domov, pretože sa dozvedel o chorobe člena svojej rodiny. Dočasne bude nahradený gitarovým technikom kapely Mattom Cortezom, ktorý už má isté skúsenosti z vystupovania s kapelou. Začiatkom roka odohral niekoľko koncertov na poste basgitaristu po tom, ako si Mikey Way po svojej svadbe dal na niekoľko mesiacov od kapely pauzu.

Po odlete Franka Ieroa do Ameriky zostáva na zvyšku turné My Chemical Romance z permanentnej zostavy kapely už len Gerard a Mikey Way a hlavný gitarista Ray Toro. Bubeník Bob Bryar si totiž "užíva" nútený oddych od bicích kvôli pretrvávajúcej bolesti zápästia. Napriek tomu však s kapelou stále cestuje a pomáha s prácou pri pyrotechnike a efektoch.

"Nahradil ho náš priateľ menom Pete, ktorý hrá v inej kapele, takže nás požiadal, aby sme jeho celé meno neuvádzali." - povedal frontman Gerard Way. Zároveň v rozhovore pre Nme.com uistil fanúšikov, že aj keď je zostava pozmenená, predstavenie My Chemical Romance bude rovnako dobré: "Prešli sme s týmto albumom všeličím, riešili sme rôzne vážne situácie. Šou bude určite trochu iná a bude trochu inak vyzerať, ale sme na to dobre pripravení."

Dnes sa My Chemical Romance predstaví vo vypredanej O2 Arene v Londýne a v sobotu v írskom Belfaste.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org