Kanye West odštartoval v sobotu svoje európske turné. Mnohí ho považujú za jedného z najarogantnejších ľudí v šoubiznise, no na jeho koncerte v Paríži nechýbali silné emócie...

Len týždeň po tom, ako raperova matka Donda West zomrela kvôli údajným komplikáciám z plastickej operácie, sa Kanye vrátil do Európy, kde v najbližších týždňoch odohrá celkovo jedenásť koncertov. Jeho európske turné na podporu albumu 'Graduation' sa začalo v sobotu 17. novembra v hlavnom meste Francúzska. Pred vyše 5-tisícovým publikom koncertoval hodinu a potom sa rozhodol zahrať skladbu 'Hey Mama' zo svojho druhého štúdiového albumu 'Late Registration', ktorú v roku 2005 napísal na počesť svojej matky.

Skladbu však na koncerte v Paríži odrapovať a odspievať nedokázal. Podľa magazínu People.com sa Kanye West pokúsil uviesť skladbu slovami "tento song je pre moju matku...", no akonáhle vyslovil slovo "mother", prepadol slzám.

"Povedal slovo 'mother' a nemohol ísť ďalej." - napísala žurnalistka Meddy Magloire z denníka Le Parisien, "Vyzeralo to, že by tam mohol skolabovať. Jednoducho nemohol pokračovať. Len tam stál v svetle reflektorov, plačúc, kým kapela pokračovala v hraní."

Po niekoľkých desiatkach sekúnd ticha v dojatom hľadisku, reagovalo publikum povzbudzujúcimi výkrikmi, ktoré prepukli do ohromného aplauzu. Back-up spevák, DJ a gitarista opustili svoje pódiové pozície, aby Kanyeho priamo pred očami divákov utešili. Následne začala kapela hrať odznovu, no West pódium opustil, aby sa o niekoľko minút vrátil a zakončil koncert svojím energiou nabitým hitom 'Stronger', ktorý je práve o tom, že "čo ťa nezabije, to ťa posilní".

"Bol veľmi nervózny, zdalo sa, že sa poriadne nabudil a mal množstvo energie. - hovorí Magloire. "Neustále kričal do publika 'Potrebujem vás... potrebujem vás práve teraz!' a ľudia kričali naspäť. Bolo to magické."

Vystúpenie Kanye Westa v Paríži bolo veľkým prekvapením nakoľko ešte predtým zrušil svoj koncert v Amsterdame, kde mal vystúpiť dnes. Prekvapujúco sa predstavil i včera večer v Bruseli, no momentálne sa vrátil do USA, kde sa zajtra v Oklahoma City uskutoční pohreb jeho matky. Vo štvrtok bude pokračovať vo svojom turné koncertom v londýnskej O2 Arene.

Ak sa posnažíte, nájdete na Youtube aj video z celej emóciami nabitej situácie na parížskom koncerte v hale Le Zenith.

Zdroj: Undercover.com.au, People.com