V sobotu 15. decembra o 20:00 hod. sa v A4 – nultom priestore na Námestí SNP v Bratislave koná medzinárodný trojkoncert pod neobvyklým názvom Predvianočná ušná nora.

Jeho hlavnou hviezdou bude čoraz známejšia česká elektropopová formácia Midi Lidi, ktorej publikum predvarí premiéra moravsko-slovenského dua Jack Jack a domáce laptopové trio Voice Over Noise.

Za krátky čas svojej existencie sa už "midi ľudia" (Midi Lidi) stihli stať českou párty jedničkou, hrať na viacerých miestach a festivaloch v Čechách, Nemecku a Poľsku a vydať úspešne prijaté debutové CD 'Čekání na robota' pod hlavičkou vydavateľstva X-production.

Skupina sa objavuje na koncertoch v štvorčlennom obsadení. Petr Marek, Markéta Lisá a Prokop Holoubek tvoria hudbu, ktorej vizuálnu zložku obstaráva vždy jeden z vídžejského tria Filip Cenek, Majdaléna Hrubá a VJ Kolouch. Midi Lidi hrajú elektronickú hudbu so sloganovitým textami a preto im viacerí hudobní kritici už dali nálepku "český Kraftwerk". Oni sami však ako inšpirácie priznávajú skôr skupiny Cabaret Voltaire, Coil, New Order či KLF, a dokonca nezabúdajú ani na Mira Žbirku či Petra Nagya.

Okrem skladieb z ich úspešne prijatého debutu budú mať v bratislavskej A4-ke premiéru aj novinky z chystaného albumu.

O úvod večera sa postará slovensko-moravské duo Jack Jack. Dvojica performerov Aschenblond a Mirwis využíva na tvorenie hudby výlučne mixpulty a v sobotu absolvuje svoju koncertnú premiéru. Druhým predskokanom je domáce elektronické laptopové trio Voice Over Noise (Marek Piaček, Slávo Krekovič, Oliver Rehák), ktoré chce presvedčiť divákov, že k Vianociam nepatria len sprofanované jingle bells, last christmas či domáce hudobné zombies.

Zdroj: A4