Slovo legenda je obeťou inflácie, ale aké iné by sa dalo použiť v jeho prípade? Danny Briottet bol členom skupiny Renegade Soundwave, ktorá pomocou samplingu a novej štúdovej techniky už koncom osemdesiatych rokov fúzovala basové linky dubreggae s elektronikou Kraftwerku, hip-hop a funk s industriálnymi zvukmi, a to všetko so živelnosťou punku.

Renegade Soundwave priamo inšpirovali vznik Prodigy a Chemical Brothers, odrodili aj trip-hop a drum'n'bass. Na značke Mute records vydali 11 singlov a 4 albumy, svoju činnosť ukončili pred dvanástimi rokmi, dodnes inšipratívnou výberovkou 'RSW 1987-1995'.Danny Briottet je teda jedným z 'prvých' - a zároveň jedným z mála z tej doby, ktorý stále hrá, produkuje a predovšetkým napreduje. Soniclab vás teda nepozýva na oldies party - Dannyho aktuálne projekty by vystačili na niekoľko strán hudobnej encyklopédie.

Po rozpade Renegade Soundwave ošéfoval Subsonic Legacy s Lindou X, Red Star s MC Spee (Dreadzone) a najnovšie Rhythm Riders, v ktorom spoločne s Timom Branom (Big Audio Dynamite) elektrifikujú a 'dubujú' skupinu Aswad. Navyše pod rôznymi aliasmi vydal kopec kvalitných breakbeatových a houseových singlov, remixoval Mobyho, Depeche Mode, Cypress Hill, Radiohead či Barryho Adamsona...

Okrem originálnej produkcie má skvelý vzťah i ku "klubovým večierkom" - DJ Danny Briottet ich miluje, tak ako "žúrovníci" milujú jeho eklektické, sexy a zábavné sety, presiaknuté breakbeatom.

Jeho parťákom na sobotnajšej noci s názvom Fractured bude Philip TBC z českého Shadowboxu. Pôvodne bol gitaristom a basgitaristom v rôznych punkových, neskôr crossover a hardcore kapelách. Pred desiatimi rokmi sa presťahoval z Plzne do Prahy a presedlal na DJing. Dostali ho breakbeat, drum'n'bass a jungle - onedlho už on dostával do varu návštevníkov legendárnych pražských klubov ako Wakata, XT3, Punto Azul a Akropolis. Po čase do svojho portfólia pridal aj techno, neskôr aj electro, downtempo a hip-hop. Nikdy nehrá iba jeden štýl. V poslednej dobe sa sústreďuje hlavne na zdokonaľovanie mixu pomocou hip-hop techník.

Ako jediný český DJ si vozí svoj mixpult Pioneer 909 s efektovou jednotkou a foot pedálom pre ovládanie efektov. Svoje hranie komentuje takto: "Už ma nebaví len samotné mixovanie dvoch platní, stále hľadám nové cesty, ako to celé posunúť niekam ďalej. Inšpiráciu nachádzam hlavne u hip-hop DJov - napríklad scratching, beatjuggling či beatcuting. Zbierka kvalitných platní je iba otázkou financií, nie talentu. Pre mňa je hranie hlavne o predvedení určitých skills, nie iba o selektovaní a mixovaní. Niečo nové a zaujímavé vznikne len vtedy, ak sa darí skombinovať dobré skills s kvalitnou hudbou."

Philip TBC je členom zoskupenia Shadowbox, na Slovensku je známy predovšetkým vďaka hraniu pred kapelou Prodigy na festivale Pohoda pred dvoma rokmi. Ich predskokanom bol na osobné želanie Liama Howletta. Spolu s DJom Ghonzalesom má vlastnú show na rádiu Wave.

Oboch skvelých DJov si môžete vychutnať už túto sobotu 15. decembra v Soniclabe na Obchodnej ulici v Bratislave. Decembrovou novinkou tohto klubu je darček vo forme zvýhodneného vstupného. Dámy majú do polnoci vstup zdarma. Inak sa cenová politika sa prispôsobuje hodine príchodu. Páni zaplatia od 23.00 do polnoci 120,- Sk, od polnoci do 1.00 vyjde všetkých vstupné 150,- Sk a neskorí príchodiaci zaplatia po jednej hodine rannej 180,- Sk.

Zdroj: Soniclab