Vo veku 76 rokov v San Diegu zomrel Ike Turner - rock'n'rollová legenda a zároveň kontroverzný manžel svetoznámej speváčky Tiny Turner.

Dvojica sa okrem medializovaného rozvodu preslávila aj vďaka spoločným hitom ako 'River Deep, Mountain High' a 'Nutbush City Limits'. Turnerova hviezdna sólová kariéra sa začala v roku 1951, keď vydal singel 'Rocket 88'. Mnohí túto skladbu považujú za vôbec prvú rock'n'rollovú skladbu a jej autora za skutočného Otca rock'n'rollu.

V jeho skupine Ike Turner Revue počas 50. rokov vystupovalo viacero spevákov, okrem iných aj tínedžerka menom Annie Mae Bullock, ktorá sa jej členkou stala v roku 1956 a o dva roky si zmenila meno na Tina. Netrvalo dlho a z Tiny Bullock sa vydaní R&B hitu 'A Fool In Love' v roku 1960 stala Tina Turner. Želal si to Ike, ktorý na jej počesť aj svoju kapelu premenoval na Ike and Tina Turner Revue. Vzali sa však až o dva roky neskôr počas návštevy Mexika.

Ich manželstvo, z ktorého vzišlo jedno dieťa, bolo poznačené mnohými manželskými hádkami a domácim násilím, až kým sa v roku 1978 neskončilo rozvodom. Ike Turner mal údajne až 14 žien, aj keď oficiálne sú známe a potvrdené len 4 jeho manželstvá. V októbri tohto roka dokonca v jednom rozhovore povedal, že ani s Tinou neboli nikdy skutočne zosobášení.

V roku 1991 boli Ike a Tina uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy, no Ike sa ceremoniálu nemohol zúčastniť osobne, pretože si v kalifornskom štátnom väzení odpykával niekoľkoročný trest za prechovávanie drog.

Tina, ktorá je už na hudobnom dôchodku a žije vo Švajčiarsku, zatiaľ verejne nekomentovala smrť svojho bývalého manžela. Podľa známych informácií umrel počas spánku vo svojom dome v San Diegu.

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com, wikipedia.org
Foto: Iketurner.com, Allmusic.com