Madonna sa tejto veľkej pocty dočká na budúci rok a to presne 10 marca v New Yorku. 49 ročná speváčka sa tak pripojí k velikánom svetovej hudby ako Elvis Presley, Led Zeppelin či John Lennon.

Rodáčka z amerického Michiganu je tak jednou z piatich známych osobností alebo kapiel, ktoré sa v roku 2008 dostanú do rock'n'rollovej siene slávy. Okrem Madonny sa tejto pocty dočkajú aj speváci John Mellencamp a Leonard Cohen a skupiny The Ventures a The Dave Clark Five.

Aby sa umelec vôbec do siene slávy dostal, musí svoj prvý singel alebo album vydať najmenej pred 25 rokmi. Sieň slávy sa nachádza v americkom štáte Ohio v meste Cleveland a je to v podstate múzeum, kde sa nachádzajú rôzne veci slávnych umelcov.

Madonna podpísala svoju prvú zmluvu v roku 1982 so spoločnosťou Sire Records a jej prvý singel vyšiel ešte v tom istom roku pod názvom 'Everybody' .

Od tej doby vydala Madonna desať štúdiových albumov a mala obrovský globálny úspech s hitmi ako 'Like a Virgin', 'Papa Don't Preach' a 'Like a Prayer'. Okrem toho je zapísaná aj v Guinnessovej knihe rekordov ako najúspešnější ženský hudobník.

Zdroj : music-news.com