Sir Paul McCartney spustil ostrý útok na jeho bývalú nahrávaciu spoločnosť EMI, keď označil jej manažérov za "nudných" a "podliezavých". Dokonca sa vyjadril, že sa s nimi bál stretávať.

66 ročný hudobník obviňuje túto britskú hudobnú spoločnosť aj z toho, že mu vytvárala dusné pracovné prostredie a taktiež ho nenadchla pomalá rýchlosť, akou EMI pracovala.

Bývalý člen skupiny The Beatles odišiel z jednej zo štyroch najväčších svetových nahrávacích spoločností hudobného priemyslu v marci a pri odchode povedal: "Každý hudobník sa u EMI stal kusom nábytku. Ja som bol gauč. Coldplay sú kreslo a Robbie Williams je... až sa bojím myslieť na to, čo je vlastne Robbie Williams."

"Začínal som sa cítiť u EMI, ako jej ľudia. Teda nudne, chápete? A vždy som sa bál, keď som sa mal s nimi stretnúť. Už dopredu som vedel, čo mi chcú povedať. 'Milujeme vaše nahrávky Paul' a ja by som im odpovedal 'Dobre a čo s nimi spravíme tento krát?'. A oni by povedali: 'No, myslíme si, že by si mal ísť do Kolína nad Rýnom.' To hovorili vždy."

McCartney po svojom odchode z EMI podpísal zmluvu s Hear Music, ktoré je vydavateľstvom spoločnosti Starbucks. No i tam ho poriadne vytočili, keď mu povedali, že potrebuje prinajmenšom šesť mesiacov na to, aby mohol zase predávať svoju hudbu.

Prvý album, ktorý Sir Paul McCartney vydal už pod značkou Hear Music, má názov Memory Almost Full a vyšiel tento rok v júni. Okrem toho otvoril aj svoju novú webovú stránku, Meyesight, kde sa dajú nájsť Paulove hudobné demá, básne a pripravované veci.

Zdroj : music-news.com