Už necelé dva týždne pred koncom roka je zrejmé, že partička okolo slávneho speváka Stinga, The Police, sa stane najlepšie zarábajúcou koncertnou kapelou roku 2007.

Informoval o tom austrálsky webmagazín Undercover. Rocková legenda v rámci The Police Tour zatiaľ absolvovala 84 vypredaných koncertov po celom svete, ktoré navštívilo vyše 2,2 milióna fanúšikov. Hrubý príjem z prvej časti turné, ktorého história sa začala písať v máji 2007, je rekordných 243 miliónov dolárov (takmer 5,5 miliardy korún).

The Police koncom 70-tych a začiatkom 80-tych rokov vydali 6 albumov a získali 6 cien Grammy, no v roku 1984 sa ich cesty rozišli. Trio na čele so Stingom, ktorý medzitým dosiahol obrovské úspechy ako sólový spevák, však tento rok ohlásilo comebackové turné pri príležitosti 30. výročia vzniku kapely.

Od 28. mája, kedy sa turné v kanadskom Vancouveri začalo, sa stihli predstaviť na desiatkach koncertov v Severnej Amerike, precestovať Európu, vrátiť sa na koncertné pódiá v USA, Kanade, Mexiku a Južnej Amerike, aby presne pred týždňom ukončili prvú polovicu turné v Portoriku.

Rozbehnutá šnúra koncertov bude po niekoľkotýždňovej sviatočnej prestávke pokračovať od januára 2008 koncertami na Novom Zélande, v Austrálii, Japonsku a opäť v Európe.

Zdroj: Undercover.com.au