„Chci zas v tobě spát“, „Troubit na trumpety“, „Daniela“, „Šrouby do hlavy“, „Holky za 50“. Piesne skupiny Lucie, ktoré David Koller preslávil svojim nezameniteľným spevom. Popri bývalej domovskej kapele sa venoval príležitostne dlhé roky sólovej kariére. Nový videoklip k aktuálnemu albumu však postihla cenzúra. My vám ho prinášame v pôvodnej verzii.

Lucie, ktorej je David spoluzakladateľom, vznikla v roku 1987. Po raketovom štarte, ktorý prinesli prvé dva štúdiové albumy skupiny (1990, 1991) a „lajfka“ (1992) sa dvaja jej členovia – Robert Kodym a P. B. Ch. – rozhodli oživiť začiatkom deväťdesiatych rokov svoj starší projekt Wanastowi Vjecy. Umelecké voľno využil Koller na vydanie prvej sólovky. Niesla jeho meno a vyšla v roku 1993.

O desať rokov neskôr založil projekt Kollerband. Pod jeho značkou vznikli dva nosiče. Vlani však David dal aj tento projekt „k ľadu“ a rozhodol sa po trinástich rokoch postaviť pred svojich priaznivcov sám. Album „Nic není na stálo“ zaujal kritiku i poslucháčov. Aktuálny singel ku skladbe „Až ti řeknu já“ sa dočkal aj netradičného vizuálneho spracovania. Niektoré scény sú však v dennom televíznom vysielaní nevysielateľné, preto museli byť nahradené prijateľnejšími sekvenciami.

My vám teraz prinášame klip „Až ti řeknu já“ v pôvodnej necenzurovanej verzii. Jeho autor - Martin Aaron Hořínek – na ňom pracoval takmer pol roka. A výsledok naozaj stojí za to!



Peter Lehotský
Foto: Ondřej Pýcha, DavidKoller.cz