V poradí už šiesty štúdiový album vydá 19. februára britská kapela Morcheeba. Dielko s názvom 'Dive Deep' bude druhým albumom tejto trip-hopovej formácie bez speváčky Skye Edwards, ktorá sa v roku 2003 vydala na sólovú dráhu.

Bratia Paul a Ross Godfrey si však na spoluprácu pri tvorbe albumu pozvali množstvo hostí - vokalistov, ktorí doplnia speváčku Jody Sternberg. Medzi hosťami sa objaví britská spevácka stálica Judie Tzuke, nórska pop-rocková hviezda Thomas Dybdahl či americký raper kórejského pôvodu s hypnoticky lenivým štýlom rapovania Cool Calm Pete. Nemenej zaujímavým hosťom bude aj francúzska speváčka Manda, ktorá členov Morcheeby kontaktovala prostredníctvom internej pošty na Myspace, v ktorej im napísala, že je jej snom spievať s nimi. Ako sa hovorí - odvážnemu šťastie praje.

Prítomnosť toľkých zaujímavý hostí na albume 'Dive Deep' by tak fanúšikom londýnskej kapely mala vynikajúcu speváčku Skye dokonale vynahradiť a posunúť zvuk Morcheeby do nových dimenzií. A členovia skupiny sa netaja, že práve to je ich hlavným cieľom. Tvorbu albumu označili za "emocionálnu vzpruhu, ktorá im vrátila vieru v hudbu". Zvuk novej dosky bude údajne, podobne ako pri predchádzajúcich albumoch, ťažko zaraditeľnou zmesou elektroniky, R'n'B a popu.

"Otváracej skladbe 'Enjoy the Ride' dominuje precítený spev Judie, ktorá fascinuje Paula už od jeho detstva, a v skladbe 'One Love Karma' budete počuť vôbec prvý zaznamenaný fluteboxing - beatbox cez flautu - v histórii. V skladbách 'Riverbed' a 'Sleep On It' odhaľuje Thomas Dybdahl svoj pôsobivý hlasový rozsah podobný Royovi Orbisonovi. Spoločne tieto kolaborácie dodávajú albumu skutočnú plynulosť a objavovanie nových hudobných tvarov." - podľa týchto slov zo stránky Morcheeba.co.uk sa naozaj máme na čo tešiť.

Zoznam skladieb, ktoré by sa mali objaviť na albume 'Dive Deep':

1. 'Enjoy The Ride' (feat. Judie Tzuke)
2. 'Riverbed' (feat. Thomas Dybdahl)
3. 'Thumbnails'
4. 'Run Honey Run' (feat. Bradley)
5. 'Gained The World' (feat. Manda)
6. 'One Love Karma' (feat. Cool Calm Pete)
7. 'Blue Chair' (feat. Manda)
8. 'Au-Dela' (feat. Judie Tzuke)
9. 'Sleep On It' (feat. Thomas Dybdahl)
10. 'Hemphasis'
11. 'Flowers' (feat. Manda)
12. 'Washed Away' (feat. Thomas Dybdahl)
13. 'The Edge Beyond The Ledge'

Zdroj: Nme.com, Morcheeba.co.uk, wikipedia.org