Svetoznáma módna návrhárka Donatella Versace označila Madonnu za "symbol modernej ženskosti". Na druhej strane dizajnér, módny kritik a autor myšlienky každoročného rebríčka najhoršie oblečenej ženy na svete, Richard Blackwell, vyhlásil za aktuálnu "víťazku" Victoriu zo Spice Girls. Nemožno nesúhlasiť.

Madonna, ktorá bola tvárou kampane značky Versace v sezóne jar/leto 2005, dostala od známej návrhárky veľké uznanie: "Slovo 'ikona' je používané až príliš často, no verím, že v prípade Madonny má význam. Je to skutočná ikona. Stala sa symbolom modernej ženskosti - sebavedomá, ambiciózna, dynamická a neustále sa meniaca. V roku 2005 značka Versace podstúpila proces veľkej premeny so mnou, blondýnou, na čele, tak som si povedala, že by bolo na mieste získať Madonnu ako reprezentantku značky."

"Je taktiež priateľkou mňa a môjho brata Gianniho takže v istom zmysle dokázala najlepšie symbolizovať spôsob, akým modely Versace zostali verné svojmu DNA, no zároveň sa rozvinuli pre život v 21. storočí." - dodala 52-ročná Donatella.

Menej lichotivé slová vyniesol Richard Blackwell, známy aj vďaka svojej značke Mr. Blackwell, na adresu speváčky Victorie Beckham. Tá sa podľa neho umiestnila na vrchole rebríčka nahoršie oblečených žien za rok 2007, keď s prehľadom "porazila" i Amy Winehouse a jednu zo známych hereckých dvojičiek, Mary-Kate Olsen.

"Zabudnite na 'módne korenie' - suknička úplne stačí! V jednom vychrtlom mini nezmysle za druhým sa vyšpúlená Posh dokáže úplne doriadiť." - okomentoval Victoriin štýl Blackwell, ktorý vyhlasuje najhoršie oblečené ženy roka už od roku 1960. Nešetril ani Amy Winehouse: "Vybuchujúci včelín hore (účes) a lacné bodkované vzory dole - je súčasťou poslíčkovského hororu z 50-tych rokov."

Naopak Britney Spears, ktorá "kraľovala" rebríčku za rok 2006, tento rok z rebríčka vynechal: "Cítil som, že by bolo v tomto čase nevhodné komentovať jej štýl obliekania, keď sa jej osobný život tak otriasa. Dúfam, že rok 2008 bude pre ňu lepší."

V prvej desiatke sa umiestnili aj Jessica Simpson, Fergie, Avril Lavigne a Kelly Clarkson.

Zdroj: Music-news.com