Soniclab je ihrisko elektronickej hudby – počas existencie klubu ste si už zvykli na víkendovú ponuku kvalitných DJov a producentov, na žúrky v znamení houseu, drum'n'bassu, techna, či nu jazzu. Ale milujú aj koncerty - živé hranie, energiu z pódia, synergiu hudobníkov a divákov. Jednoducho povedané: zážitok zo živej hudby.

Od februára preto môžete každý týždeň očakávať v Soniclabe živý koncert. SonicLive sa bude konať každý štvrtok od 20:00, vždy s plnokrvným live koncertom aktuálnej, súčasne znejúcej skupiny. Väčšina z nich aktívne používa elektroniku, no nie je to pravidlo, v talóne sa nájdu aj akustické "šmaky". Pri výbere zaváži jedine kvalita - najviac priestoru síce dostane domáca produkcia, ale nebudú chýbať ani dobroty importované zo zahraničia. Po koncertoch bude samozrejme hudba pokračovať, nazvime to napríklad aftershow. Veď štvrtok je malý piatok.

O dva týždne, na prvej z akcií SonicLive budú vo svetle reflektorov Longital - teda Shina Lo, Dano Salontay a Xi Di Nim. Shina hrá na basu a spieva, Dano je podľa Soniclabu najlepším slovenským gitaristom. Ich elektronická pomocníčka zvaná Xi Di Nim má momentálne podobu jabĺčkového notebooku s Abletonom. Jej nový elektronický frajer sa prvýkrát predstaví práve na tomto koncerte – volá sa Lemur Jazz Mutant, je krásny, šikovný a prvý svojho druhu na Slovensku.

Longital majú na konte 6 albumov, vydaných na nezávislej značke Slnko Records. Koncertujú prevažne v zahraničí – v Čechách a na Morave, vo Francúzsku, Poľsku, Írsku, pozná ich Londýn aj Berlín. Tešíme sa na nich, na vás, na štvrtky, na SonicLive.

Myspace.com/soniclivebratislava
Myspace.com/longital
Longital.com

SonicLive vo februári
07.02. Longital
14.02. Karaoke Tundra + DJ Spinhandz, aftershow Gabanna - oldskool set
21.02. Modré Hory, aftershow DJ Spank
28.02. Ján Boleslav Kladivo + Slnko Records bash, aftershow Anti & Peal (Records/LFB)

Zdroj: Soniclab
Foto: Ivana Lipovská / Longital.com