Populárna americká country speváčka Dolly Parton podpísala celosvetovú distribučnú dohodu ohľadom svojho nového albumu 'Backwoods Barbie'.

Netrpezlivo očakávaný album bude prvým albumom Dolly Parton po 17 rokoch, ktorý je určený pre široké masy hudobných fanúšikov.

Práva na digitálne šírenie nového albumu získala spoločnosť INgrooves od speváčkinho vlastného vydavateľstva Dolly Records.

"Nie je asi prekvapením, že hudobný priemysel sa mení a podstupuje premenu v značnom rozsahu – a verte mi, viem o týchto záležitostiach naozaj dosť. Keď sme začínali s Dolly Records, vedeli sme, že musíme byť na rovnakej úrovni ako špičkové hudobné vydavateľstvá", komentuje vydanie svojho nového albumy Dolly.

"Potom, čo sme preskúmali všetky formy digitálnej distribúcie, sa nám INgrooves javia ako dokonalý partner na spoluprácu pri vydaní nášho prvého albumu v novom, "počítačovom" svete. Majú obrovské množstvo skúseností a sú dostatočne flexibilní na prácu s takou bláznivou vidieckou babou, ako som ja. Verím, že spoločne budeme zdolávať vlny v pre mňa neznámom digitálnom svete."

Album 'Backwoods Barbie' vychádza koncom februára a bude obsahovať 9 piesní, ktoré Dolly vytvorila spoločne s lídrom svojej skupiny Kentom Wellsom.

Dolly Rebecca Parton (narodená 19. januára 1946) je jednou z najznámejších country umelkýň všetkých čias. Táto americká speváčka, skladateľka, spisovateľka, herečka a filantropka je držiteľkou Grammy a ceny za jedinečné umelecké dielo a celoživotný prínos pre americkú kultúru. Dolly Parton stále zostáva jednou z najúspešnejších ženských country speváčok v histórií, nahrala vyše 300 piesní a vydala viac ako 40 albumov, čo je rekord v country žánre.

Zdroj: undercover.com.au , wikipedia