Nastal deň D. Beyoncé vydáva svoj ôsmy štúdiový album Cowboy Carter. Držiteľka Grammy ho uviedla v marci dvojicou singlov 16 Carriages a Texas Hold ‘Em, ktoré majú blízkou ku country. Ďalších 25 pesničiek na albume ale dokazuje, že speváčkino vyhlásenie - "Toto nie je country album. Toto je Beyoncé"! bolo pravdivé.

Nahrávka obsahuje množstvo coververzií aj hudobných hostí, ktorí ju posúvajú aj smerom k hip hopu, funku, rocku a, samozrejme, popu. V hviezdnom obsadení sa nachádza Miley Cyrus, Post Malone, Dolly Parton, Willie Nelson, Linda Martell, Tanner Adell, Willie Jones, Raphael Saadiq, The-Dream, Shaboozey a ďalší.

V coververzii Jolene country legendy Dolly Parton, sa objavila aj samotná speváčka, ktorá v medzi hre spieva "Hej, slečna Honey B, to je Dolly P". Willieho Nelsona poslucháči nájdu hneď v dvoch skladbách – Smoke Hour Willie Nelson a Smoke Hour II. V skladbe II Most Wanted hosťuje Miley Cyrus a Post Malone sa pripojil k Beyoncé v pesničke Levi's Jeans. Špeciálym hosťom albumu je speváčkina dcéra Rumi Carter, ktorej meno je uvedené pri pesničke Protector.

Množstvo reakcií vyvolala coververzia Blackbird od The Beatles. Pieseň z roku 1968 premenovala na Blackbiird. Paul McCartney ju napísal počas boja za občianske práva v 60. rokoch, iba niekoľko týždňov po atentáte na Martina Luthera Kinga Jr. Napísal ju o žene tmavej pleti, ktorá bola súčasťou hnutia za občianske práva. To bol dôvod, prečo Beyoncé po skladbe siahla.

Cowboy Carter je druhou časťou plánovanej trilógie Renaissance. Po tanečnom albume Renaissance z roku 2022, je Cowboy Carter s podtitulom Act II pokračovateľom, ktorý priesol speváčke pozoruhodné prvenstvo už svojím vydaním. Beyoncé sa stala prvou speváčkou tmavej pleti, ktorá sa umiestila na vrchole rebríčka Billboard's Hot Country Songs so skladbou Texas Hold 'Em po tom, čo debutovala na 1. mieste v americkom rebríčku.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)