Rockový hudobník Ringo Starr priznal, že má už po krk obdivu, ktorý sa mu dostáva za to, že bol pred takmer štyridsiatimi rokmi členom najúspešnejšej kapely v histórii populárnej hudby. Rád by konečne získal uznanie aj za "ostatné veci, ktoré v hudbe dosiahol".

67-ročnému rockerovi, ktorého najznámejším sólovým hitom je pieseň 'Photograph' (hmm??), už lezie na nervy, že sa o ňom všade píše a hovorí ako o "slávnom bubeníkovi The Beatles". Želá si, aby ľudia kládli menší dôraz na časť jeho kariéry, ktorú strávil v legendárnej liverpoolskej kapele, ocenili celú jeho kariéru bubeníka, speváka i skladateľa.

"Niekedy mám plné zuby The Beatles. Myslím, že keď zomriem, nápis na mojom náhrobnom kameni bude 'Bývalý člen Beatles'. Ako keby som nikdy nedosiahol nič iné." - sťažuje sa Ringo. Ale čo narobí, keď sú tie jeho sólové "úspechy" ako zrnko maku v porovnaní s miliardou predaných nosičov najpredávanejšej kapely na svete, ktorých tvorba aj po štyridsiatich rokoch inšpiruje mladé generácie kapiel.

Jednou z nich je aj alternatívna americká štvorka Panic at the Disco (mnohými považovaná za emo), ktorá koncom mesiaca vydá svoj druhý štúdiový album s názvom 'Pretty Odd'. Nové skladby z neho hrávali už na svojom predchádzajúcom turné a mnohí fanúšikovia vraj ich zvuk prirovnávali k The Beatles.

"Nikdy neviete či vás porovnávajú k v dobrom, alebo sa snažia obviniť vás z plagiátorstva. The Beatles sú pre nás všetkých v kapele inšpiráciou, no nie v tom zmysle, že by sme chceli kradnúť nejaké melódie, ale skôr v tom, že nás inšpirujú ku kreatívnosti." - povedal vokalista Brendon Urie pre Xfm.

Zdroj: Contactmusic.com, Undercover.com.au, wikipedia.org