Známy americký herec a spevák Will Smith, by sa v lete mal stať hostiteľom koncertu, na počesť 90. narodenín slávneho bojovníka za ľudské práva, Nelsona Mandelu.

Hollywoodsky herec so svojou manželkou Jada Pinkett Smith, súhlasili, že sa budú 27. júna v londýnskom Hyde parku podieľať na organizovaní tejto akcie po tom, ako ich oslovil sám bývalý prezident Juhoafrickej republiky.

Výťažok z akcie pôjde na konto charitatívnej organizácie 46664, ktorá dostala takýto názov podľa väzenského čísla, ktoré nosil Nelson Mandela. Organizácia sa zaoberá hlavne pomocou pre ľudí nakazených chorobou AIDS.

Zdroj pre britské noviny The Sun povedal: "Will Smith je veľkým fanúšikom Nelsona a preto chcel niečím pomôcť. Osoba Nelsona Mandelu je pre mnohých ľudí veľmi inšpirujúca a mnohý sa chcú naňho podobať a pokračovať v jeho práci."

"Väčšina ľudí si myslí, že toto bude posledné medzinárodné vystúpenie Nelsona Mandelu a preto to musí byť naozaj oslava so všetkým, čo k tomu patrí."

Svoju účasť no koncerte zatiaľ potvrdili kapely ako Razorlight, Keane, Queen, alebo Annie Lennox. Pripojiť by sa k nim mali ešte také mená ako U2, Spice Girls a Sir Paul McCartney. Dokonca sa hovorí, že by na pódiu mohol vystúpiť aj Eminem. Keby Eminem naozaj vystúpil, stalo by sa tak po prvý krát od roku 2005, kedy sa z hudobného sveta stiahol.

Predpokladá sa, že v Hyde parku by sa mohlo zísť až 45,000 hudobných fanúšikov a okrem nich aj takí hostia ako britskí princovia William s Harrym, bývalý prezident USA Bill Clinton a jeho manželka Hillary, ktorá sa momentálne o prezidentské kreslo uchádza.

Prvý z koncertov s názvom 46664 sa uskutočnil v hlavnom meste Juhoafrickej republiky, v Kapskom Meste v roku 2003. Od tej doby sa uskutočnili koncerty napríklad aj v Nórsku, alebo v Španielsku.

Zdroj : music-news.com