Britská kapela The Charlatans je po takmer 20 rokoch na hudobnej scéne momentálne na voľnej nohe. Ani to im však nebránilo vydať nový album 'You Cross My Path'. Na stránke rádia Xfm si ich desiaty štúdiový album, ktorí viacerí považujú za ich najlepší za posledné desaťročie, jediným kliknutím môžete stiahnuť úplne zdarma.

The Charlatans svoj nový album vydali "napospas internetu" minulý týždeň a za prvých 5 dní si ho stiahlo vyše 30 tisíc fanúšikov. Ak by sa britský rebríček albumov tvoril podľa toho, koľko ľudí si album legálne užíva a nie koľkí zaňho zaplatili, tak by boli The Charlatans a ich 'You Cross My Path' v aktuálnom rebríčku na druhej priečke hneď za Duffy.

"Vedeli sme, že tento album dáme ľuďom zadarmo, dokonca ešte predtým ako sme ho začali písať, takže sme chceli, aby to bol náš najlepší album. Toto nie je prípad nejakých zvyškov z predchádzajúcich albumov alebo b-sides, chceli sme dať fanúšikom kvalitný album." - povedal frontman Tim Burgess pre rádio Xfm, ktoré zabezpečilo digitálne vydanie albumu na svojich stránkach.

Podobný názor zdieľa aj manažér kapely Alan McGee: "Myslím to úplne vážne keď poviem, že toto je ich najlepší album od 'Telling Stories' (1997). Myslím, že tých desať rokov boli skvelou kapelou, ale až teraz naplnili celý svoj potenciál."

"Cítim, že si môžeme plne obhájiť filozofiu, že keď spravíte skvelý album a dáte ho na trh zdarma, môžete tým prekročiť svoje sny. Hudba sa už nemusí šíriť tradičným spôsobom, ktorému dominujú veľké vydavateľstvá." - dodal McGee.

Album 'You Cross My Path' si môžete stiahnuť na stránke britského rádia Xfm. Od 17. marca by sa mal v digitálnej verzii ako free download objaviť aj na oficiálnej stránke Thecharlatans.net. V štandartnom fyzickom formáte, na CD a vinylových nosičoch, sa na trh dostane 12. mája.

Zdroj: Xfm.co.uk, Nme.com
Foto: Thecharlatans.net