Amfiteáter v Jaslovských Bohuniciach bude 15. a 16. augusta dejiskom podujatia, ktoré má ambície zaradiť sa medzi najväčšie slovenské festivaly. Hlavným headlinerom bude obľúbená americká hardcore-punková kapela The Casualties. Ďalšími ťahákmi podujatia majú byť napríklad Polemic, Karpina či Chiki Liki Tu-a. Na divákov čakajú aj ďalšie stálice slovenskej a českej hudobnej scény.

HARDfest sa vydal cestou multižánrovosti. Popri punku, rocku a hardcore zaznie aj ska & reggae v podaní Ska2tonics či spomínaného Polemicu. Vzhľadom na to, že hlavný headliner – The Casualties – patria medzi svetovú špičku na Slovensku zatiaľ neobjavenú, rozhodli sme sa ponúknuť vám jeden z ich videoklipov. Veríme, že sa vám bude páčiť rovnako ako nám. Okrem skvelej muziky ponúka táto kapela aj niečo pre oči...


The Casualties: Violence

The Casualties majú za sebou dlhú a úspešnú kariéru. Vznikli v roku 1990. Do roku 1997 vydali niekoľko malých platní, po ktorých nasledoval prvý album „For The Punx“ (1997). Ďalšie – „Underground Army“ (1998) a „Stay Out Of Order“ (2001) potvrdili záujem publika o ich hudbu. Tá sa teší priazni publika nielen v USA a Európe, ale aj v Japonsku.

Zatiaľ posledný nosič sa dostal k fanúšikom vlani. Záznam z vystúpenia The Casualties sa volá presne tak, ako sa má správny „živák“ volať: „Made In NYC“.

Veríme, že skupina, ktorá sa preslávila svojimi divokými vystúpeniami neostane svojej povesti nič dlžná ani počas HARDfestu. O ďalších novinkách týkajúcich sa tohto podujatia vás budeme priebežne informovať, zatiaľ vás možno poteší skutočnosť, že v cene vstupenky bude zahrnutý aj poplatok za stanovanie.

HARDfest 2008
Jaslovské Bohunice
15. a 16. august


The Casualties (USA)
Polemic
Karpina
Houba (CZ)
Punkreas
X-Core (CZ)
Chiki Liki Tu-a
Editor
Ska2tonics
Hospital Bukra
New Black Widow
Metropolis
Vandali
Lunatic Gods
Šrouby (CZ)
Lord Alex
Slina
Nekultúra
Euphoria
Shadow Of Your Mind
Syras
Peacemaker

Peter Lehotský
Foto: -int-, Mišo Šesták, Martin Hrnčiar


Páčil sa ti článok? Daj mu hlas na pošli na vybrali.sme.sk