Americkú raperku Foxy Brown v piatok 18. apríla prepustia z väzby, ktorú vykonáva od septembra 2007 v nápravno-výchovnom zariadení na Rikers Islande v New Yorku. Potvrdil to jej manažér Chaz Williams. Rodáčka z Brooklynu chystá svoj návrat spečatiť vydaním nového albumu a údajne oslovila viaceré televízie s ponukou na dokumentaristické zobrazenie jej života formou reality šou.

"Odžila si každú jednu minútu svojho pobytu za mrežami a bolo to naozaj v tých najdrsnejších podmienkach. Mali ju pod neustálym drobnohľadom len preto, že je celebritou. Snažili sa zlomiť jej ducha." - povedal Williams pre magazín Billboard a dodal, že Foxy, vlastným menom Inga Marchand, po tejto skúsenosti túži ukázať verejnosti svoju pravú tvár. Oslovila preto niektoré televízne stanice, či by nemali záujem o realistickú dokumentáciu jej života.

Foxy Brown chystá krátko po prepustení z väzenia aj vydanie svojho pripravovaného albumu 'Brooklyn's Don Diva', ktorý mala vydať už minulý rok, no kvôli súdom a následnému uväzneniu sa jej to nepodarilo. "Chystá sa vrátiť na vrchol svojej kariéry. Je pripravená poriadne to rozbehnúť a urobiť všetko čo je potrebné pre to, aby vrátila svoju kariéru na správnu kolaj." - uviedol Williams. Album 'Brooklyn's Don Diva' by mal vyjsť 13. mája.

28-ročná raperka bola uväznená 8. septembra minulého roka kvôli porušeniu podmienky po viacerých zatknutiach za menšie priestupky, ako hádka s dvoma pracovníčkami nechtového salóna v auguste 2004 a napadnutie suseda mobilom BlackBerry. Vo väzení mala stráviť 12 mesiacov, no pre dobré správanie ju prepustia o takmer 5 mesiacov skôr.

Podľa predchádzajúcich správ Billboard.com Foxy vo väzení odpisovala na všetky listy svojich fanúšikov a údajne napísala niekoľko nových skladieb.

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org