Pondelkový premiérový koncert projektu Foxboro Hot Tubs bol zároveň prvým oficiálnym vystúpením členov kapely Green Day od roku 2005. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Tré Cool odohrali prvý oficiálny koncert pod týmto aliasom v meste Little Rock v americkom štáte Arkansas a premiéru si skutočne užili naplno. Včera sa predstavili v New Orleans a v najbližších dňoch ich čaká ďalších šesť koncertov amerického turné.

Pred samotným oficiálnym vystúpením tento dlho utajovaný projekt odohral aj dva tajné warm-up koncerty. Na oficiálnom koncerte členovia Green Day naživo predstavili všetkých 13 skladieb debutového albumu 'Stop Drop and Roll' svojho garážovo orientovaného projektu a pridali i zopár coverov.

Billie Joe Armstrong prekvapil fanúšikov svojím výzorom - na pódium prišiel s dlhými kučeravými blond vlasmi (asi parochňa) a červenými okuliarmi v tvare srdca, oblečený v staromódnom hnedom kožušinou lemovanom saku a tričku s nápisom Foxboro Hot Tubs, a ovešaný nespočetnými reťazami a príveskami. Po príchode sa predstavil ako Reverend Strychnine Twicht a vyhlásil, že sa idú "ožrať". Svojmu sľubu nezostal nič dlžný.

Mnohí z fanúšikov, ktorí na vstup na koncert v klube s kapacitou 300 ľudí čakali pol dňa, odchádzali domov pooblievaní pivom, no s dobrým pocitom z koncertu, na ktorom odzneli skladby ako 'Stop Drop and Roll', 'Blood, Sex and Booze', 'Highway 1', 'Dark Side Of The Night', 'Red Tide' či cover verzia 'A Quick One While He's Away' od legendárnych The Who.

Billie Joe o koncerte vo svojom blogu napísal: "Pabst (pivo Pabst Blue Ribbon, ktoré kapela spomína vo svojich textoch) tiekol potokom a každý bol úplne na šalát, bejbi! Pre všetkých, ktorí sa chystáte na koncert Tubbies... pripravte si kostýmy a poriadne to roztočte. Mávajte vlakou šialencov s Foxboro Hot Tubs!"

V najbližších dňoch sa kapela predstaví v texaských mestách Dallas a Austin, v Phoenixe v štáte Arizona, a v horúcej Kalifornii v mestách San Diego, Los Angeles a Long Beach.

Zdroj: Nme.com, Foxborohottubs.com