Frontman populárnej funk-rockovej kapely Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, pre magazín Rolling Stone prezradil, že sa spolu s ostatnými členmi rozhodli na 12 mesiacov kapelu rozpustiť. Po vydaní posledného albumu 'Stadium Arcadium' (2006) a následnom svetovom turné chcú "len žiť a dýchať a jesť a učiť sa nové veci".

"Momentálne kapela neexistuje. Trvalo nám veľmi dlho, kým sme dokončili album 'Stadium Arcadium', pretože sme napísali príliš veľa skladieb, ktoré nám strašne prirástli k srdcu tak sme sa rozhodli, že to musí byť dvoj-album. Čo bola skvelá skúsenosť, ale trvalo to večnosť. Bolo to naozaj vyčerpávajúce, veľká makačka, ktorá nasledovala po dvoch ďalších veľkých makačkách, 'Californication' a 'By The Way'." - povedal Kiedis.

"V podstate sme začali v roku 1999 písaním a nahrávaním 'Californication' a nazastavili sme sa až do konca nášho minuloročného turné. Boli sme všetci naozaj emocionálne a mentálne vyšťavení na konci toho maratónu. Zvíťazili chladné hlavy a výsledkom našej diskusie na konci turné bolo 'Nerobme nič, čo súvisí s Red Hot Chili Peppers aspoň po dobu jedného roka, a len žime a dýchajme a jedzme a učme sa nové veci."

Každý z členov má počas trvania prestávky RHCP svoje vlastné starosti. Anthony privítal do rodiny nový prírastok - malého Everly Bear Kiedisa. Basák Flea je nabudený posunúť svoje hudobné smerovanie a schopnosti ďalej a učiť sa nové veci. Gitarista John Frusciante sa venuje vlastným vedľajším sólovým projektom a bubeník Chad Smith sa pridal k istej jazzovej kapele a odcestoval do Japonska.

Napriek tomu, že prestávka bola aj jeho rozhodnutím sa však Kiedis, ktorý väčšinu času trávi doma s rodinou, už nemôže dočkať ďalšieho nahrávania s kapelou: "Už na mňa začína doliezať také svrbenie, že začínam myslieť o skladbách a nových hudobných kúskoch. Ale naozaj len kúskoch."

Zdroj: Undercover.com.au, wikipedia.org