Anglický hudobník a umelec, Pete Doherty príjemne prekvapil charitu vo východnom Londýne v časti Brick Lane, keď tu 12. júna odohral so svojou skupinou Babyshambles koncert.

Doherty, ktorý nedávno navrhol tenisky pre spoločnosť Vans, boli ponúknuté do dražby na charitatívnej akcii Teenage Kicks, kam spevák prišiel hneď z letiska, keďže sa práve vrátil zo Švédska a odohral aj nečakaný koncert.

Spevák na akciu dorazil 22:30 večer a svojim koncertom potešil veľký dav, ktorú sa tu za malú chvíľu natlačil. Doherty sa o charitu začal vo väčšej miere zaujímať po tom, ako jeden z jeho priateľov onemocnel na rakovinu.

Jeden z organizátorov akcie, Joel Martin, povedal: "Sme veľmi radi, že Pete a jeho chlapci aj s manažérom, sa zastavili na našej akcii. Dalo by sa doslovne povedať, že len čo vystúpili na letisku, zamierili rovno k nám. Zdá sa, že Petovo srdce je na správnom mieste."

Pred koncertom Babyshambles, sa okrem iného mohli návštevníci pozrieť na U – rampu, ktorá bola v tejto oblasti povolená po desiatich rokoch a na ktorej sa preháňali mladé talenty na skateboarde a umelci zdobili pripravené steny grafitmi.

Výťažok z celej akcie poputuje na konto charitatívnej organizácie Teenage Cancer Trust, ktorá pomáha deťom chorým na rakovinu a leukémiu. Okrem Babyshambles túto akciu podporili aj hudobník Frank Turner, punková kapela Robots In Disguise a rocková kapela The Thirst.

Zdroj : music-news.com