Norman Cook známy najmä ako Fatboy Slim, sa v týchto týždňoch pripravuje na vydanie nového albumu pod svojím najnovším aliasom The Brighton Port Authority (The BPA). Ako prvý počin svojho nového projektu prezentoval na jar song 'He's Frank' s Iggy Popom, teraz prichádza s novou skladbou 'Toe Jame', na ktorej hosťuje bývalý spevák Talking Heads David Byrne a raper Dizzee Rascal.

Okrem toho, že je skladba neobvyklou kolaboráciou, ktorej výsledkom je chytľavá tanečná zmes ska, popu a hip-hopu, má aj neobvyklý videoklip plný nahých ľudí. Čierne pásiky cenzúry však zahaľujú všetky intímne časti tiel a samy tvoria nosnú súčasť vizuálu, ktorá je v súhre s beatom skladby a dokonca ním režisér Keith Schofield (Supergrass, Goose, Death Cab For Cutie,...) vykresľuje rôzne ikonky a píše slová.


The BPA feat. David Byrne & Dizzee Rascal - 'Toe Jam'

Cook svojmu novému projektu venoval aj Myspace stránku, na ktorej nájdete (zrejme fiktívny) príbeh odhaľujúci jeho tajomstvo. Uvádza sa v ňom, že Brighton Port Authority bola "kapela, ktorá si budovala reputáciu po celom južnom pobreží Anglicka od začiatku sedemdesiatych rokov až do polovice rokov deväťdesiatych, kedy kapela zmizla".

Debutový album The BPA prezentuje ako spracovanie niekoľkých magnetofónových pások, ktoré našiel v kartónovej krabici v jednom "brightonskom prístavnom sklade". Nech je to akokoľvek, zostáva len dúfať, že niečo z tohto tajomného albumu, plného skvelých hostí, predstaví aj v piatok 18. júla na Bažant Pohode.

Singel 'Toe Jam' vychádza digitálne 7. júla v jeho vlastnom vydavateľstve Southern Fried. Dátum vydania albumu The BPA zatiaľ nebol zverejnený.

Zdroj: Myspace.com/thebpa, Billboard.com