Britská rocková kapela Coldplay a americký R&B spevák Ne-Yo si vymenili pozície v britskom singlovom rebríčku - Coldplay klesol na druhú priečku a Ne-Yo je novou jednotkou. Coldplay však so svojím štvrtým štúdiovým albumom 'Viva la Vida or Death and All His Friends' zostávajú na čele rebríčka albumov.

Na tretej a štvrtej priečke je mladý, len 19-ročný R&B spevák a raper Chris Brown, jeden z najväčších talentov súčasnej čiernej hudby. Trojku v rebríčku singlov obsadila víťazka šiestej série American Idol (Superstar) Jordin Sparks so skladbou 'No Air', v ktorej Chris Brown hosťuje, a na štvrtej priečke je jeho vlastný singel 'Forever'. Dominanciu americkej urban popovej scény potvrdzuje Rihanna, ktorej aktuálny singel 'Take a Bow' uzatvára prvú päťku.

V rebríčku albumov na prvých troch miestach veľké zmeny nenastali - za albumom Coldplay, tak ako minulý týždeň, nasleduje 'Rockferry' od Duffy a 'Home Before Dark' od Neila Diamonda, ktorý cez víkend zažiaril aj na festivale Glastonbury. Ďalšie tri miesta však obsadili novinky - 'Skydivin' od dance producenta Darrena Stylesa na štvrtom, 'Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust' od isladnských Sigur Rós na piatom a druhý štúdiový album 'Exclusive' od Chrisa Browna na šiestom mieste.

Zdroj: Nme.com, Bbc.co.uk