Len pred pár mesiacmi vyšiel dlhoočakávaný tretí album bristolského tria Portishead, ktorý znamenal ich comeback na hudobnú scénu po viac ako desiatich rokoch, a už má kapela v pláne nahrávať novú štúdiovku. Aj to je jeden z dôvodov, prečo pred niekoľkými týždňami vyhlásili, že tento rok už nebudú koncertovať.

Gitarista Adrian Utley pre BBC 6 Music potvrdil, že na nový album fanúšikovia nebudú musieť čakať tak dlho, ako to bolo po druhom, eponymnom, albume. Ten vyšiel ešte v roku 1997, no jeho nasledovník s názvom 'Third' sa na trhu objavil až v apríli tohto roka.

Už uvažujeme nad novým albumom," - prezradil Utley. "Je to zčasti dôvodom, prečo nerobíme žiadne enormné turné, pretože v roku 1998 sme neustále koncertovali viac než rok a úplne nás to zničilo. Nikto z nás už tých ostatných potom hodnú chvíľu nechcel ani vidieť."

"Nedávno sme dali hlavy dohromad, diskutovali sme a spravili sme si taký menší plán. Všetci budeme niečo robiť a tvoriť. Pre tento rok sme skončili naše turné k aktuálnemu albumu, pretože chceme robiť iné veci."

Druhým a zatiaľ posledne vydaným singlom z ich aktuálneho albumu 'Third' je skladba 'The Rip' (video + fanúšikovské video). Ďalším singlom by podľa fanúšikov mal byť song 'We Carry On' (video). Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: Nme.com

Súvisiaci interpreti: Portishead