Podľa vyhlásenia vydavateľstva Jive Records a manažéra Britney Spears Larryho Rudolpha trávi 25-ročná speváčka leto v nahrávacom štúdiu, kde pracuje na svojom ďalšom albume. Podľa oficiálnych vyjadrení pracuje Britney s tímom špičkových producentov a skladateľov.

Ich mená neboli spomenuté, ale viacerí hudobníci ako JR Rotem, Sean Garrett, Guy Sigsworth, Danja či Bloodshy & Avant už predtým nezávisle od seba naznačili, že sa na jej novom, zatiaľ nepomenovanom projekte budú podieľať. Nový album, ktorého dátum vydania je zatiaľ neznámy, bude nasledovať po jej poslednom, piatom štúdiovom albume 'Blackout', z ktorého sa do dnešného dňa podľa štatistík Nielsen SoundScan predalo 879 tisíc kópií.

Zatiaľ najhoršiu predávanosť albumu v jej kariére zapríčinil hlavne fakt, že jeho vydanie bola v tieni početných škandálov z jej súkromného života a kvôli osobným problémom ho ani nepodporila koncertným turné. A keď sa aj na pódiu objavila, ako napríklad pri neslávnom vystúpení na MTV Video Music Awards 2007 so skladbou 'Gimme More', bolo to pre fanúšikov skôr utrpenie ako príjemný hudobný zážitok.

To, že sa Britney Spears plánuje po druhýkrát pokúsiť o oživenie svojej kariéry, potvrdzuje aj informácia, podľa ktorej by sa mala objaviť aspoň virtuálne na Madonninom "Sticky & Sweet Tour". Podľa informácií, ktoré poskytla médiám hovorkyňa Madonny, Liz Rosenberg, nakrúcala Britney pred niekoľkými dňami video, ktoré by malo byť súčasťou programu vystúpení kráľovnej popu. Madonnino turné štartuje 23. augusta v Cardiffe.

Zdroj: Billboard.com, Nme.com, Undercover.com.au

Súvisiaci interpreti: Britney Spears