Britská rocková skupina Oasis, ktorá na hudobnej scéne pôsobí už od roku 1991, údajne plánuje masívnu šnúru koncertov po celom svete.

Od skupiny, ktorej hlavnú časť tvoria bratia Liam a Noel Gallagherovci, sa očakáva, že správy o svojom turné už čoskoro potvrdia. Malo by ísť o najväčšie turné, na aké sa kedy skupina zatiaľ odhodlala a podľa informácií by mohlo trvať až osemnásť mesiacov.

Malo by tak ísť o obrovskú podporu pre nový album skupiny, ktorý bude mať názov 'Dig Out Your Soul'. Zdroj pre britské noviny The Sun prezradil: "Táto koncertná šnúra by bola najväčšou, na akú sa kedy Oasis vydali. Na cestách by mohli byť dokonca až vyše roka, možno až osemnásť mesiacov."

Skupina je pripravená zahájiť svoje turné na londýnskom štadióne Wembley a následne by sa mala predstaviť v domovskom meste, Manchestri a opäť v Londýne.
Členovia Oasis budú s novým albumom "vykopávať duše", keďže jeho názov znie 'Dig Out Your Soul' a vyjde 7. októbra. Prvým singlom bude skladba 'The Shock of the Lightning'.

Zdroj : music-news.com